Prijava

Vaša prijava

Četvrtak – izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 24.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 716 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 500 osoba, a 15 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 201 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 16 osoba (1 Grad Zaprešić, 1 Grad Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 2 Grad Dugo Selo, 5 Grad Vrbovec, 1 Grad Sveti Ivan Zelina, 1 Općina Pokupsko, 3 Općina Brckovljani, 1 Općina Bedenica), a izliječeno je 7 osoba.

Od 16 novooboljelih osoba 10 su kontakti prethodno oboljelih, dok je za 6 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 104 osobe.

Od 23.09.2020. nastava za učenike od 5. do 8. razreda OŠ Krunoslava Kutena u Vrbovcu zbog dva pozitivna učenika i velikog broja učenika i nastavnika u samoizolaciji održava se na daljinu.

Podsjećamo, od 14. rujna 2020. godine na području Zagrebačke županije na snazi su nužne epidemiološke mjere.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.