Prijava

Vaša prijava

Bučijada u novom ruhu


Umjesto samo jednog vikenda, Bučijada u Ivanić-Gradu ove će se godine održavati tijekom cijelog listopada. Javne površine bit će okićene raznovrsnim bučama i zanimljivim dekoracijama, a s obzirom na epidemiološku situaciju i ugostitelji su prilagodili svoju ponudu.

Tijekom cijelog listopada u svojoj će ponudi imati jela od buče – od svima poznate bučnice do bučko burgera, pizze, sladoleda i keksića te brojnih drugih delicija u kojima je „kraljica jeseni“ nezaobilazni sastojak. Pojedini ugostitelji u ponudi će imati i piknik košare s domaćim proizvodima koje će se moći naručiti i ponijeti za druženje na otvorenom. Na taj način želi se ljude potaknuti na boravak na otvorenom te promovirati hrana domaćih ugostitelja i proizvođača. Ponude restorana možete vidjeti ovdje.

Osim na gradskim ulicama i u restoranima, Bučijada će svoje mjesto imati i u virtualnom svijetu. Na Facebook stranici manifestacije i web stranici Turističke zajednice Ivanić-Grada tijekom cijelog listopada na E-sajmu posjetiteljima će se nuditi veliki izbor bučinih ulja, brašna i koštica domaćih OPG-ova s mogućnošću dostave.

Ljubitelji umjetnosti će u Muzeju Ivanić-Grada i prostorijama Pučkog otvorenog učilišta moći pogledati izložbe radova s prijašnjih Bučijada, a u Centru za posjetitelje kupiti bučino ulje.

Inače, Bučijada je jedna od najvećih turističko-gastronomskih manifestacija u Zagrebačkoj županiji koja je okupljala više od dvjestotinjak izlagača i tisuće posjetitelja, a ovogodišnje 16. po redu izdanje manifestacije prilagođeno je epidemiološkoj situaciji.