Prijava

Vaša prijava

Počeo Mjesec hrvatske knjige


U Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad otvorena je manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Riječ je o jednoj od najvažnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj, koja u fokus stavlja književnost i čitanje, a održava se 26. godinu zaredom. Ove godine u njoj sudjeluje 226 narodnih i školskih knjižnica, s preko 1700 prijavljenih programa. Moto Mjeseca hrvatske knjige je „Razlistaj se!“

„Drago mi je što je prepoznat veliki trud kojega naš Grad ulaže u razvoj knjižničarstva. Izdvojili smo knjižnicu iz Pučkog otvorenog učilišta te je, zajedno s Ministarstvom kulture, u potpunosti obnovili. Kroz knjižnicu smo dobili još jedan sadržaj kojim podupiremo kulturu. U vrijeme korona krize, kada više vremena provodimo kod svojih kuća, idealna je prilika da pročitamo i koju knjigu više“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

U ime ministrice kulture otvorenju manifestacije prisustvovao je državni tajnik Ivica Poljičak, a u ime Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo.

„Čast je što Mjesec hrvatske knjige počinje baš u Ivanić-Gradu, u novouređenoj knjižnici. Knjižnice su od iznimne važnosti za lokalnu zajednicu, stoga Županija sufinancira nabavu knjižne građe, posebno za zavičajne zbirke“, rekla je Dujić Frlan.

Organizator Mjeseca hrvatske knjige su Knjižnice Grada Zagreba, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Potrajat će do 15. studenoga.