Prijava

Vaša prijava

Utorak– izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do utorka, 20.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1535 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 675 osoba, a 21 osoba je preminula. Trenutno je aktivno 839 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljela je 51 osoba (gradovi - 2 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 11 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 9 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 4 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 2 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 2 Bistra, 1 Pušća, 1 Dubravica, 1 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Krašić, 1 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 4 Rugvica), a 20 je osoba izliječeno

Od 51 novooboljele osobe 17 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s bolničkom ustanovom, 3 slučaja su importirana iz Italije, Francuske i Slovenije, za 15 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 170 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda srednje škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog učenika.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.