Prijava

Vaša prijava

Četvrtak– izvješće o broju oboljelih do 10 h


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 22.10.2020. do 10:00 sati evidentirano je 1719 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 753 osobe, a 25 osoba je preminulo. Trenutno je aktivan 941 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 111 osoba (gradovi - 11 Samobor, 7 Sveta Nedelja, 13 Zaprešić, 6 Jastrebarsko, 16 Velika Gorica, 3 Ivanić-Grad, 16 Dugo Selo, 1 Vrbovec, 11 Sveti Ivan Zelina, općine – 1 Brdovec, 2 Bistra, 1 Jakovlje, 1 Luka, 3 Dubravica, 1 Klinča Sela, 2 Stupnik, 2 Pisarovina, 2 Žumberak, 2 Kloštar Ivanić, 3 Križ, 5 Brckovljani, 2 Rugvica), 35 osoba je izliječeno, a 2 osobe su preminule (20.10. u Brdovcu i Pušći).

Od 111 novooboljelih osoba 25 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, 1 slučaj sa domom za starije, 2 slučaja su importirana iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 7 slučajeva povezano je s radnim mjestom, za 34 slučaja je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 39 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 142 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole na području Samobora i jednog razreda srednje škole na području Velike Gorice zbog pozitivnog učenika te učenicima dva razreda osnovne škole na području Svetog Ivana Zeline zbog pozitivnih djelatnika.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Više na https://bit.ly/3kSadw6

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.