Prijava

Vaša prijava

Županijski stožer traži strože mjere za područje Zagrebačke županije


S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložit će Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera – dogovoreno je na današnjoj sjednici Županijskog stožera. Također, odlučeno je kako će od danas Stožer civilne zaštite Zagrebačke svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije*, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti.

Zaključak o uskraćivanju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja je dostupan ovdje i stupa na snagu odmah.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u kojem su pobrojani svi prijedlozi se nalazi ovdje, a Konačnu odluku o mjerama donijet će Nacionalni stožer.

Neke od mjera koje Županijski stožer predlaže su: maksimalno 50 osoba na svadbama i pogrebima, 10 osoba na ostalim privatnim svečanostima, obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima ukoliko nije moguće održavanje fizičke distance, zabranu posjeta u domovima za starije itd. Također, stanovnicama se preporuča izbjegavanje putovanja van RH, kao i da se posjet grobljima u povodu blagdana Svih svetih organizira kroz više dana.

*Napominjemo kako grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije! Gradovi Zagrebačke županije su Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedjelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić, a popis 25 općina je dostupan ovdje.