Prijava

Vaša prijava

„Božićna čarolija u vašem domu“


Ususret blagdanima i božićnom darivanju, Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavit će unikatne proizvode županijskih majstora zanata kroz akciju „Božićna čarolija u vašem domu“.

Cilj ove akcije je, naročito u ovo božićno vrijeme, približiti i potaknuti na kupnju originalnog, ručno i pažljivo izrađenog dara koji je nastavlja i oplemenjuje bogatu baštinu svog kraja. Također, cilj je i kupnjom lokalnih proizvoda malih obrtnika, umjetnika i manufaktura iz zagrebačke okolice dati im vjetar u leđa, naročito u ovoj neizvjesnoj ekonomskoj situaciji.

“Zagrebačka županija bogata je majstorima od zanata. Prepuna je vrijednih ljudi koji prirodne resurse  svog zavičaja pretvaraju u unikatne, lokalne proizvode. Jedan od ciljeva Turističke zajednice Zagrebačke županije je podići svijet o važnosti kupovine kod lokalnih proizvođača te pomoći proizvođačima u brendiranju i promociji proizvoda na koje možemo biti ponosni”, istaknula je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Akcija, koja će početi sutra 3. prosinca i trajati sve do Badnjaka 24. prosinca, okuplja lokalne proizvođače prirodne kozmetike, zdrave hrane, ljekovitih pripravaka, maštovitih ukrasa, neodoljivih slastica. Svi oni bit će predstavljeni u tematskim tjednim ciklusima.

Tako će se u prvom tjednu Adventa pod motom „Odmorite se i nagradite svoje tijelo“ promovirati proizvodi za njegu tijela, u drugom adventskom tjednu će pod motom „Ukrasite svoj dom božićnom čarolijom“ biti predstavljeni mali proizvođači božićnih ukrasa, u trećem tjednu „Pripremite svoj blagdanski stol“ će biti predstavljeni proizvođači domaće hrane, dok će u tjednu pred Badnjak i Božić biti otkrivene neke od „Slatkih tajni Zagrebačke županije“.

Osim što će biti predstavljeni proizvodi i proizvođači, u planu je i nagradni natječaj stoga itekako vrijedi pratiti web-stranicu i društvene mreže Turističke zajednice (Facebook i Instagram).