Prijava

Vaša prijava

Prostori Županije ukrašeni božićnim ukrasima Humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“


Zagrebačka županija partner je projekta „Kreativna podrška“. Provodi ga Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“, a fokusiran je na pružanje podrške roditeljima-udomiteljima i djeci s teškoćama u razvoju. Obuhvaća kreativne radionice, igraonice prema montessori metodi, terapeutsku pomoć... i promiče mogućnosti djece s teškoćama u razvoju. Na jednoj od kreativnih radionica nastali su i božićni ukrasi koje su članovi udruge poklonili Zagrebačkoj županiji i njima ukrasili prostore županijskih zaposlenika.

Primarna aktivnost Udruge „Fra Mladen Hrkać“, osnovane 2012., je osiguravanje smještaja za oboljele osobe i članove obitelji u njihovoj pratnji koji u Zagreb dolaze na liječenje.

„Uz besplatni smještaj, osiguravamo im prehranu, higijenske potrepštine, prijevoz, psihološku i duhovnu podršku, pomažemo pri rješavanju administrativnih problema...“ prilikom posjeta Županiji ispričala je Matea Pandurić, tajnica Udruge. Zahvalila je Županiji što pomaže promovirati mogućnosti djece s teškoćama u razvoju i tako doprinosi njihovu uključivanju u društvo.

Udruga trenutno ima osam stanova u kojima istovremeno može boraviti 17 obitelji, te dnevno skrbi o pedesetak osoba.

„U Zagrebu, gdje je i sjedište naše udruge, započeli smo s projektom gradnje Doma „Fra Mladen Hrkać“, u kojemu bi bilo 55 smještajnih jedinica i koji bi funkcionirao kao zdravstveno-socijalna ustanova. Dobili smo zemljište za gradnju i izradili idejni projekt“, ispričala je Pandurić. Pozvala je sve stanovnike županije koji to žele da postanu prijatelji Udruge i tako pomognu njezin rad.

U ime Županije na dobivenim božićnim ukrasima zahvalio je Damir Fašaić, ovlašten za obavljanje poslova pročelnika za gospodarstvo i fondove EU.

„Veseli što Zagrebačka županija pomaže udruge koje puno znače onima kojima je najteže, koje daju podršku oboljelima i njihovim roditeljima u teškim trenucima koje prolaze“, rekao je Fašaić.