Novosti Sport Događanja

Bikovi za povijest: Košarkaši Gorice na legendarnim Jazinama izborili polufinale doigravanja i okršaj sa Zadrom!

14.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice ispisali su klupsku povijest na legendarnim zadarskim Jazinama, dramatičnom pobjedom protiv Sonik Puntamike, vrijednom polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske!

Nakon izjednačenog dvoboja u Velikoj Gorici, ali i vrijednog slavlja, ekipa Josipa Sesara je tražila svoje mjesto među velikom četvorkom, oslabljena izostancima Ljubičića, Bakovića i Batura, ali je na kraju ipak uspjela doći do željenog cilja iz bez nedjeljne majstorice u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ubačajima ponovno sjajnog Mazalina s linije slobodnih bacanja Gorica je nešto više od minute prije kraja imala četiri poena viška, ali su domaćini uspjeli preko Rašića na identičan način doći do 52:54. U nervoznoj završnici i Kalajžić i Majcunić promašuju po jedno bacanje, ali zadnji napad Sonika i dalekometni pokušaj Rašića nisu pronašli put do mrežicei ostalo je 54:56 (8:13, 17:12, 10:15, 19:16)!

Mazalin je opet na svojim leđima nosio Goričane, ubacio je 20 koševa, uz double-double učinak s 11 skokova. 

Kalajžić se zaustavio na 13 poena...

Puntamiku je predvodio iskusni Jakov Vladović s 14 koševa, dok je Ante Gospić, bivši Goričan, upisao double-double s deset poena i 11 uhvaćenih lopti. 

Bikovi svojom kvalitetom cijele sezone pokazuju kako zaslužuju biti barem u polufinalu, a veliki okršaj sa Zadrom, prvim nositeljem playoffa, bit će prava košarkaška poslastica. Šteta što Gorica u ovaj susret ulazi bez nekolicine važnih igrača, ali ne sumnjamo kako će trener Sesar na najbolji mogući način pripremiti svoju momčad i kako će pokušati iznenaditi favoriziranog suparnika.

U drugoj poluzavršnici sastaju se Split i Cibona, ostali su samo najbolji!

 

Podijeli