Gorica preko Sonika do polufinala

Za finale protiv Zadra
DSC_0384

Košarkaši Gorice plasirali su se u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske svladavši u drugoj utakmici četvrtfinala Sonik Puntamiku u zadarskim Jazinama s 56-54.

U izjednačenoj utakmici s malim brojem ubačaja, gosti iz Velike Gorice su veći dio dvoboja imali prednost, a kad je ona narasla do 10 koševa (52-42) u 36. minuti, činilo se da momčad Josipa Sesara ima zajamčen prolaz u polufinale. No, košem Runjića te tricama Vladovića i Petanija, Sonik Puntamika je za manje od dvije minute došla na samo dva koša zaostatka.

Goričani su do kraja utakmice pogodili tek tri od šest slobodnih bacanja i domaća momčad je 10 sekundi prije kraja dobila priliku za pobjedu. Puntamika je dobro izradila poziciju za Sandra Rašića, ali je njegov šut za tricu bio neprecizan pa je ostalo 56-54.

Lovro Mazalin je s 20 koševa i 11 skokova bio najbolji igrač utakmice, a Mate Kalajžić je za Goricu ubacio 13 poena. Strijelce Puntamike predvodio je Jakov Vladović s 14 poena, a Ante Gospić je imao 10 koševa i 11 skokova.

Gorica će u polufinalu igrati protiv Zadra koji je kao gost slavio s uvjerljivih 86-65 protiv Šibenke. Drugi polufinalni par čine Split i Cibona.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija