Home Vijesti TV PROGRAM Od akcije i trilera, do animiranog filma i nezaobilaznog humora

TV PROGRAM Od akcije i trilera, do animiranog filma i nezaobilaznog humora

Evo kakav nas TV program čeka u večernjim satima ovog vikenda. Filmoljupci, došli ste na svoje!

PODIJELITE

Svima omiljeni dani u tjednu konačno su tu! Iako se mnogi žale kako im subota i nedjelja prolete, vjerujemo kako se te dane može kvalitetno iskoristiti čak i u doba ‘novog normalnog’. Kao što to običavamo, potrudili smo se pronaći filmske naslove za večernju relaksaciju. Evo što nam TV program donosi ovog vikenda…

Filmske preporuke za subotu

Coco i velika tajna, RTL u 20.00 sati 

Hvaljena animacija stiže iz Pixar studija, nastala prema ideji Leeja Unkricha, koji ju je zajedno s Adrianom Molinom i režirao, dok su scenarij napisali Molina i Matthew Aldrich. Inspiracija ove nježne i zabavne animacije pronađena je u meksičkom prazniku Dana mrtvih te je zasluženo obasipana lovorikama zbog animacije, glasovnih izvedbi, glazbe, dirljive priče, ali i zbog poštovanja koji je film pokazao prema meksičkoj kulturi.

Vrijeme ubijanja, HRT1 u 22.34 sati

Sudačka drama i borba za pravdu usred zapaljenih strasti i rasnih predrasuda. U gradić na Missisipiju rasna podvojenost kulminira uz teror Ku KLux Klana, marševe aktivista, medijsko ludilo i brutalne nerede. Dvoje mladih pravnika odlučuje spasiti oca kojeg su osudili na smrt jer se osvetio za zlostavljanje svojeg djeteta.

Odbrojavanje, NovaTV u 00.15 sati

Ray je policajac u odjelu za narkotike koji se vraća sa suspenzije. Otkriva da je luđak oteo dječaka i vezao ga eksplozivom. U igri je i 6 milijuna dolara, a vremena je malo tako da će Ray učiniti sve što je u njegovoj moći da zaustavi ludog otmičara.

Filmske preporuke za nedjelju

Batman: Početak, DomaTV u 19.55 sati

Nakon komercijalnog uspjeha filmova “Batman” i “Batmanov povratak” redatelja Tima Burtona početkom devedesetih, te manjeg uspjeha trećeg nastavka, “Batman zauvijek” i neuspjeha četvrtog, “Batmana i Robina” – oba u režiji Joela Schumachera – Warner Bros prekida s produkcijom serije. Osam godina kasnije, nakon što publika ponovno počinje pokazivati interes za filmove o strip junacima, Warner odluči nastaviti seriju s petim nastavkom i povjerava pisanje scenarija i režiju Christopheru Nolanu, autoru proslavljenog art filma “Memento”.

Besmrtno oružje, RTL2 u 20.15 sati

Čest slučaj kod parodiranja poznatih filmskih naslova jest taj da gledatelj koji nije gledao izvorne filmove ne može u potpunosti uživati u izvrnutim scenama i parodirajućim šalama, ali redatelj Gene Quintano je ovdje taj problem riješio napunivši film neprestanom akcijom, urnebesnim šalama i sjajnim glumačkim izvedbama. Dvojac razuzdanih detektiva utjelovljuju pomalo zaboravljeni, ali uvijek sjajni, Emilio Estevez i veliki Samuel L. Jackson koji se svojim ulogama u filmovima kao što su “Pakleni šund” ili “Jackie Brown” vinuo u sam vrh holivudskih glumaca.

Pjesma bez kraja, HRT2 u 23.41 sati

Biografska romantična priča o mađarskom pijanistu Franzu Lisztu (Sir Dirk Bogarde) koji je zbog skandalozne ljubavne veze morao napustiti svoje obožavatelje.

To bi bilo to od nas, a izbor je vaš! Izdvojili smo svega pomalo, od SF-a i akcije, do trilera, ali i nezaobilazne komedije s odličnim, mnogima omiljenim glumcima. Uživajte!