Novosti Sport Događanja

Gorica stvarala šanse, Lovrić promašio penal, a Dinamo zabijao i uvjerljivo pobijedio

16.05.2021. / Damir Žbulj

Puno bolju partiju pružili su nogometaši Gorice protiv Dinama nego kod Hajduka prije par dana, ali ishod je praktički gotovo isti. Ekipa Siniše Oreščanina nije postigla gol, a prvak Hrvatske je na kraju upisao sigurnu 0:3 pobjedu.

Goričani su u prvom poluvremenu stvarali šanse, a Dinamo je iz dva udarca u okvir Banićevog gola vodio 0:2 na poluvremenu.

Prvih XI 🔴❤️

Posted by HNK Gorica on Sunday, May 16, 2021

Već u trećoj minuti Gavranović je majstorski poentirao na sjajnu asistenciju Marka Tolića.

Mudrinski se našao u nekoliko sjajnih situacija, baš kao i Špikić, ali je 'rezervni' vratar Zagorac fantastičnim intervencijama izludio domaće nogometaše.

Možda i ključni trenutak dogodio se u 36. minuti, Kastrati je projurio po desnoj strani, povratnom loptom pronašao je Gavranovića, koji sjajnim dalekometnim udarcem pronalazi sami kut.

Nakon takvog raspleta bilo je teško nastaviti u tom ritmu u nastavku.

Uveo je Oreščanin i Kristijana Lovrića, kasnije i Mitrovića i Pršira, a onda i Matara, no, nije od toga bilo neke koristi.

Senegalac je 20-ak minuta prije kraja zapucao veliki zicer, a u finišu je iznudio kazneni udarac, međutim, Lovrićev udarac s bijele točke skinuo je fenomenalni Zagorac.

Tada je bilo jasno kako će završiti ovaj susret.

U sudačkoj nadoknadi Majer je izbio ispred Banića, prebacio je domaćeg vratara, ali je loptu ispred gol linije izbacio Jovičić.

Spasa nije bilo na isteku dodanog vremena, kad je Gavranović u kaznenom prostoru Gorice podvalio loptu Petkoviću, koji nesebičnom asistencijom i povratnim dodavanjem svom suigraču omogućuje hat-trick.

Prije posljednjeg kola Gorica je i dalje na trećoj poziciji, koja sigurno vodi u Europu, ali sada ima tek jedan bod prednosti ispred Rijeke i dva više od Hajduka. Turopoljski prvoligaš gostuje na Rujevici, a Hajduk igra doma protiv Lokomotive, koja se bori za opstanak.

Čeka nas prava drama u posljednjih 90 minuta ove dramatične i uzbudljive nogometne sezone!

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

(Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL)

 

Podijeli