Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Prijenos uživo povijesnog polufinala doigravanja iz Zadra

17.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice su četvrtfinalnom pobjedom nad Sonik Puntamikom ostvarili povijesni uspjeh i sada će dati sve od sebe da naprave senzaciju i bez nekolicine ozlijeđenih igrača probaju eliminirati Zadar iz završnice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

"Bit ćemo rasterećeni, nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba, koji smo napravili jer ušli smo u polufinale doigravanja HT Premijer lige. Zadar je jedan veliki favorit, mi dolazimo bez velikog tereta, ali i bez tri jako važna igrača. Prije svega dolazimo bez dva igrača na poziciji 'petice', što nam je veliki hendikep. Međutim, pripremili smo se i pokušat ćemo se suprotstaviti najbolje što možemo i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti," najavio je u svom stilu trener Josip Sesar.

Ove sezone Gorica i Zadar igrali su tri puta. Bikovi su slavili na svom terenu, ubačajem Karla Uljarevića sa zvukom sirene, dok su Zadrani uvjerljivo dobili preostala dva dvoboja.

“Očekuje nas prva polufinalna utakmica protiv Gorice, ekipa koja je dobra momčad i dobro je vođena. Naš cilj je plasman u finale, da bismo to napravili moramo odigrati jednu dobru utakmicu, prije svega moramo biti koncentrirani u obrani, ne smijemo Gorici dopustiti da pokažu svoje jake strane. Na dodatan oprez nas tjera ta prva utakmica u Gorici gdje smo izgubili, ali mislim da smo trenutno u puno boljem stanje nego što smo bili tada, očekujem da to pokažemo i da napravimo prvi korak prema finalu,” najavio je susret Veljko Mršić, strateg najbolje ekipe HT Premijer lige i aktualni hrvatski izbornik.

U izostanku Ljubičića i Batura, te sasvim izgledno i Bakovića, Goričani će se i ovaj put pouzdati u sjajnog Lovru Mazalina, koji je protiv Sonik Puntamike briljirao, ali napokon treba proraditi i vanjski šut, jer za ravnopravnu utakmicu trebat će pogađati i Kalajžić, Uljarević, Kapusta, Majcunić i Pavlović.

Prijenos prve utakmice povijesnog polufinala doigravanja na gostovanju u dvorani Kreše Ćosića na zadarskom Višnjiku počinje u ponedjeljak od 18 sati, uz prijenos uživo putem livestreama na HKS TV

 

Podijeli