Novosti Sport Događanja

U Turopoljskom lugu uzgajali marihuanu: Policija nakon višednevne zasjede uhvatila dvojicu Zagrepčana

21.05.2021. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica dovršila je kriminalističko istraživanje vezano uz nasad marihuane koji je pronađen u šumi Turopoljskog luga.

Iz policije jutros doznajemo da su policajci na mjestu pronalaska nasada tijekom tjedan dana vršili opservaciju i tom prilikom 17. svibnja u jutarnjim satima zatekli dvojicu počinitelja, jednog 45-godišnjaka i jednog 47-godišnjaka. Obojica su s područja grada Zagreba.

Nad njima je započeto kriminalističko istraživanje zbog sumnji da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

-Po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno je da su počinitelji u vremenskom razdoblju od travnja pa do uhićenja u šumi u odjelu 110A uz obalu rijeke Odre na površini od 10-ak kvadratnih metara zasadili ukupno 42 stabljike konoplje tipa marihuana, pojedinačnih veličina od 15 do 50 centimetara- rekao nam je jutros inspektor Nikica Ljubanović.

Dodao je da su na mjestu događaja izuzete stabljike te će biti dostavljene na daljnje kriminalističko vještačenje da se utvrdi konkretna prisutnost THC-a, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava spomenutog članka 190.

Podijeli