Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Cijela sezona zbijena u zadnjih 90 minuta! Rijeka će napraviti još jedan veliki, europski korak'

'Cijela sezona zbijena u zadnjih 90 minuta! Rijeka će napraviti još jedan veliki, europski korak'
4

Prije dva mjeseca izgledalo je nemoguće jer je zaostatak za Goricom bio ogroman, ali uspjeli smo stvoriti situaciju u kojoj sami, na svom stadionu odlučujemo o svojoj sudbini, kaže Tomić

VIDEO

Još 90-ak minuta. Za Rijeku u Europi devetu godinu zaredom. U subotu od 17 sati na Rujevici se igra protiv Gorice. Protiv jednog od dva izravna konkurenta (drugi je Hajduk kojem je to Rijeka sama dozvolila s tri poraza u direktnim sučeljavanjima; Splićani imaju bod manje od Rijeke i dva manje od Gorice, a u subotu kod kuće igraju s Lokomotivom).

POGLEDAJTE VIDEO: Riječka radost u Europi

Pokretanje videa...

Armada u Beču 2017. 00:31

Cijela se Rijekina sezona sabila i sažela u to jedno, zadnje kolo Prve HNL.  Šef Goran Tomić mora iz momčadi izvući još tu jednu pobjedu. Remi i(li) poraz 99% znače neuspjeh. Dojam je nebitan, estetika je u 155. planu... Trobod. Trijumf. Važna je jedino: pobjeda!

- Da, čeka nas 90 minuta u kojima je zapravo cijela naša sezona. Jedna po svemu europska utakmica za europsku Rijeku - priča glavni trener.

- Da nam je netko prije dva mjeseca ovo ponudio, mislili bi da nije normalan. Jer zaostatak za trećim mjestom bio je i 15 bodova i nitko ne bi vjerovao da je ovo moguće, ali mi smo na kraju u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini, o tome hoćemo li biti treći.

HNL triler sa sedam nastavaka! Rijeka srušila i Goricu i tradiciju
HNL triler sa sedam nastavaka! Rijeka srušila i Goricu i tradiciju

Goran Tomić je baš jako podignuo momčad u rezultatskom smislu. U njegovom mandatu (od početka ožujka) Goričinih 11 bodova prednosti svedeno je na samo +1 bod.

- Ma čestitke prije svih idu: igračima. Oni su svojim radom i rezultatima stvorili ovu situaciju. Da Rijeka u zadnjem kolu na svom stadionu ima mogućnost osvojiti to treće, europsko mjesto. 

Protivnik kojeg Rijeka nije pobijedila godinama. Dok vi niste u Gorici trijumfirali 4-3 u onoj ludoj utakmici gdje se 4-0 pretvorilo u grčevito spašavanje pobjede.

- Gorica je apsolutno jedna dokazano jaka i kvalitetna momčad, iznimno opasna za svakog protivnika. Nisu oni na toliko dugo na trećem mjestu bili bez razloga ili slučajno nego svojim vlastitim zaslugama. Ali...

Veliko 'ali'?

- Pa da, jer s druge strane će im stati: Rijeka. Koja zna odigrati pametno i uložiti maksimum one prave, žestoke riječke energije. Jer kad igrači u mojoj momčad dišu kao jedan i u tom zajedništvu idu 100%... E onda nema straha za Rijeku!

Velika Gorica: Gorica ugostila Rijeku u 27. kolu HNL-a

Samo da ne opet ne odigrate jedno poluvrijeme očajno pa onda lov na zaostatak i sve veća nervoza sa svakom proteklom minutom.

- Oscilacije u igri su, mislim, koliko god loše čak i logične. Ali najbitnije je da mi dva mjeseca nemamo puno oscilacija u rezultatima. Činjenica je da smo u tom lovu na treće mjesto nadoknadili baš jako puno bodova. I to nam nitko nije poklonio nego smo si sami omogućili, borbenošću i pobjedama.

I još ste jedan bod kratki.

- I zato u subotu idemo napraviti još taj zadnji, veliki... Europski korak!

U zadnjih deset kola Goran Tomić s Rijekom ima učinak s kojim je - Rijeka najbolja u ligi, zajedno s Dinamom. Napravi li taj zadnji veliki korak Tomićeva Rijeka preskočit će Goricu i prvenstvo završiti kao treća s dva boda ispred protivnika koji je, kada je Goran Tomić na Rujevici postao šef struke, imala: 11 bodova više od Rijeke.

Velika Gorica: Gorica ugostila Rijeku u 27. kolu HNL-a

U subotu će mu nedostajati ozlijeđeni Smolčić (plus rekonvalescenti Nwolokor i Jurišić), a tek ćemo sa službenim zapisnicima u rukama doznati za koju se varijantu (3-4-1-2 ili 4-2-3-1) odlučio riječki trener.

Sustav i sastav, taktičke minucioznosti i formacijski detalji ionako padaju u drugi plan. To se može korigirati tijekom same utakmice pa Tomić na to nije ni trošio riječi. Fokusiran je na to da mu igrači u subotu na travnjak Rujevice istrče kao jedna duša beskonačno željna pobjede za koju su spremni učiniti sve.

Murić: Bjelica se uvijek dere i prigovara, nije to ništa novo...
Murić: Bjelica se uvijek dere i prigovara, nije to ništa novo...

Prokleta pandemija oduzela je elementarni nogometni gušt navijačkog huka s tribina, ali: silno veliki ulog, dvije momčadi koje igraju napadački nogomet, nekoliko izvanserijskih igrača (Andrijašević, Lovrić, Murić, Drmić...), Frankov oproštaj od Rijeke i zadnje kolo kao svojevrsno finale nekog nokaut-sustava govore nam samo jedno:

Pogledajte tablicu... Rijeka vs Gorica bit će veliki derbi i istinska nogometna poslastica u fantastično zanimljivoj HNL-završnici!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'
SUZE MLADOG NOGOMETAŠA

VIDEO Vušković se slomio na sudu: 'Život mi je noćna mora, oduzeli su mi jedino što znam!'

Rekli su mi da sam pozitivan, mislio sam 'pa nije valjda opet covid'. Policija me čekala u svlačonici, upala mi je u kuću gdje je djevojka bila sama. Ne bih ovo poželio ni najvećem neprijatelju, rekao je Vušković