preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Dani medijske pismenosti i rezultati ankete Digitalno roditeljstvo

Autor: Sara Vrbanc, 26. 5. 2021.

Dani medijske pismenosti održavaju se pod pokroviteljstvom Agencije za elektroničke medije, UNICEF-a, Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz sudjelovanje vrtića, škola, fakulteta, knjižnica, kina, medija, udruga i brojnih drugih partnera. Krajem travnja i početkom svibnja i naša škola je sudjelovala u ovom projektu pod nazivom Kako biti medijski detektiv? Svi učenici od prvog do osmog razreda koji pohađaju informatiku su na satu imali radionicu na temu medijske pismenosti. Tako su npr. osmaši trebali prepoznati fake news dok su sedmaši proučavali influencere i njihov utjecaj na naš život. Takvi satovi su uvijek zanimljivi, ponekad zabavni i smiješni, ali nadasve poučni. Biti medijski pismen danas je potrebno kao znati čitati i pisati te nikada dovoljno edukacije o svijetu medija koji nas okružuje. Veselimo se novim projektima te kao i prethodnih godina, sigurno ćemo se uključiti i sljedeće godine.

Također, ovim putem želimo zahvaliti svim roditeljima koji su sudjelovali u našoj anketi Digitalno roditeljstvo. Rezultate ankete, kao i neke korisne savjete možete pogledati u ovoj prezentaciji. Nadamo se da će vam ovo biti poticaj da i dalje razgovarate o ovoj temi s vašom djecom i da razvijate svoje digitlane vještine.

 








Info
 
E dnevnik

Dragi učenici, korisničko ime i lozinku dobit ćete kod svoje učiteljice ili razrednice.

Dragi roditelji, za uslugu eGrađani obratite se u najbližu poslovnicu FINE.

Priloženi dokumenti:
STATUT 2019.pdf
OTVORENI SAT 2324.xls

 
Dokumenti
 
Oglasna ploča
 
Obavijest

Poštovani roditelji,

na našu web stranicu stavljamo bilješke o aktivnostima i uspjesima naših učenika popraćene fotografijama. Ukoliko među vama ima roditelja koji ne žele da fotografije njihove djece budu u tom kontekstu objavljene, najljepše Vas molimo da se osobno javite u Pedagošku službu i osobno nas o tome izvijestite. Hvala.

 

e-mail:
os-eugena-kumicica@zg.t-com.hr;
ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr

MB : 80613269

OIB: 40011714464

TEL: 6221302, 

FAX: 6222029

Ime vlasnika računa : Grad Velika Gorica

Naziv banke: Erste

IBAN broj: HR66 24020061854100005

HR 64

Poziv na broj : 7803-14371-MB uplatitelja

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Eugena Kumičića Velika Gorica / J. Pucekovića 4, HR-10410 Velika Gorica / www.os-ekumicica-velikagorica.skole.hr / ured@os-ekumicica-velikagorica.skole.hr
preskoči na navigaciju