Novosti Sport Događanja

U dva dana u užem dijelu Gorice ukradena tri skupocjena bicikla

28.05.2021. / Petar Brnada

U proteklih tjedan dana, od 22. do 28. svibnja, na postajnom području Velika Gorica zabilježeno je ukupno 38 događaja. Evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih se njih 14 progoni po službenoj dužnosti dok je u slučaju dva kaznena djela progon predviđen po privatnoj tužbi.

Među njima su i tri krađe bicikala koje su se dogodile u svega dva dana, a svi bicikli otuđeni su na užem području grada.

Prva krađa dogodila se u srijedu, 26. svibnja, od 7:50 do 12:30 sati, kada se na meti lopova našao bicikl parkiran ispred OŠ Eugena Kumičića koji je u vlasništvu jednog od učenika škole.

Radi se o biciklu marke Cube crne boje sa zelenim detaljima čija se vrijednost cijeni na 2800 kuna.

Istoga dana, ali u kraćem vremenskom razdoblju od 18:50 do 19:40, za vrijeme dok se oštećena nalazila na tretmanu za njegu u Zagrebačkoj ulici, nepoznati počinitelj otuđio je bicikl marke Trek svjetlo plave boje čija je vrijednost 2000 kuna.

Nova krađa uslijedila je već idućeg dana i to ponovno ispred škole. Ovog puta ukraden je bicikl parkiran ispred Srednjoškolskog centra, a nestao je u periodu od 9 do 13 sati.

Ukraden je još jedan bicikl marke Cube, u ovom slučaju crveno-narančaste boje čija se vrijednost cijeni na 2500 kuna.

U PP Velika Gorica kazali su nam da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjima uvijek utvrđeno da se ukradeni bicikli prodaju za znatno nižu vrijednost, odnosno za iznos koji je debelo ispod tisuću kuna.

-Svi navedeni bicikli vrijednosti su preko 2000 kuna, a prodaju se na crnom tržištu od svega 300 do 700 kuna- rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Navedimo da je u ovih tjedan dana PP Velika Gorica evidentirala i dva prekršaja iz domene nasilja u obitelji te osam prometnih nesreća.

 

Foto: Ilustracija/Arhiva

Podijeli