Novosti Sport Događanja

Napokon kreće VG Arena rekreacije i sporta: U subotu otvaranje festivala uz odbojku na pijesku

28.05.2021. / Damir Žbulj

Popuštanjem epidemioloških mjera stekli su se uvjeti za održavanje sportsko-rekreacijskog festivala na otvorenome, na terenima Pješčane Arene u Cvjetnom naselju i na popularnom Betoncu.

Pod nazivom VG Arena rekreacije i sporta održat će se brojna nadmetanja, a prvo u nizu je City Beach Tour 331 turnir odbojke na pijesku u organizaciji KOP Tur, a u suradnji s klubovima odbojke na pijesku Siget i Vrapče, koji će biti domaćini preostala dva turnira iz serije.

U petak počinju kvalifikacije, u glavnom ždrijebu bit će osam muških i isto toliko ženskih parova, a u potezima sjajnih odbojkašica i odbojkaša moći ćete uživati u subotu cijeli dan.

"Naravno, ovo je tek početak. Čeka nas još pregršt sportsko-rekreativnih događanja u Pješčanoj Areni i na Betoncu u Cvjetnom. Slijede nam turnir u futsalu, rukometu na pijesku, tenisu, nogo-tenisu, nogometu i tenisu na pijesku, pikadu..."

"Ali, naš 'dijamant' cijele ove priče je 'Najveći pješčanik za djecu', svake druge subote," javili su nam organizatori.

Sve će trajati iduća dva mjeseca, a u prva dva tjedna planiraju se još i prvi futsalski turnir za djecu i mlade Futurko 2021, a limači će biti u akciji 5. lipnja na Betoncu.

Prve subote u lipnju na rasporedu je otvaranje sezone u 'najvećem pješčaniku u Hrvatskoj' u organizaciji Veselog planeta. a predviđen je i završetak škole odbojke na pijesku.

U nedjelju 6. lipnja igrat će se turnir za mladež u odbojci na pijesku.

Bliži nam se i Europsko nogometno prvenstvo, ponovno će se pratiti Vatreni, a sve će biti zanimljivije uz malonogometni turnir Euro VG. Otvaranje je 11. lipnja, a završnica je predviđena za 11. srpnja.

U subotu 12. lipnja igrat će se Gorica Open, turnir u rukometu na pijesku, a predviđena je i škola odbojke na pijesku za odrasle.

Na teniskim terenima iTeam VG organizira turnir za mješovite parove.

U nedjelju 13. lipnja pripremite se za veliki VG Open turnir u pikadu.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljivo i događanjima bogato ljeto u Velikoj Gorici, a nositelj i glavni organizator projekta je Društvo za sportsku rekreaciju KOP Tur.

"Ne vidimo način kako nas zaobići u sljedeća dva mjeseca te vas i ovim putem pozivamo da nam se od ovog vikenda priključite i uživate u čaroliji koju vam je pripremila ekipa iz Pješčane Arene," poruka je za kraj.

Festival se trebao prvotno održati početkom travnja, ali je zbog epidemiološke situacije odgođen za neki povoljniji trenutak. Uvjereni smo kako su nam stigla bolja vremena i kako ćemo u narednim tjednima i mjesecima u potpunosti uživati u sportu i rekreaciji na otvorenome.

 

Podijeli