Novosti Sport Događanja

Poznati detalji jučerašnjeg naleta na maloljetnika: Vozačica se nije zaustavila na pješačkom prijelazu

02.06.2021. / Petar Brnada

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o detaljima jučerašnje prometne nesreće koja se dogodila na raskrižju Zagrebačke ulice, Ulice Bratstvo i Ulice Petra pl. Škrleca, a u kojoj je teško ozlijeđen maloljetnik.

Kako navode, oko 12:20 sati, 68-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 308, a kretala se desnom prometnom trakom kolnika za jednosmjerni tok prometa Zagrebačke ulice.

-Dolaskom ispred raskrižja s Ulicom Petra pl. Škrleca, gdje se nalazi obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake već je prošla pored teretnog vozila koje se je kretalo lijevom prometnom trakom istog kolnika u istom smjeru, a u tom je trenutku bilo zaustavljeno ispred pješačkog prijelaza. Zbog takvog je propusta naletjela na maloljetnu osobu koja je Zagrebačku ulicu prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru sjevera- priopćili su iz PUZ-a.

Liječnička pomoć je maloljetnoj osobi pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Podijeli