Novosti Sport Događanja

Hamadu istekao ugovor, Gorica dobro zaradila na Cherifu Ndiayeu

03.06.2021. / Damir Žbulj

Pauzu prije početka priprema za novu sezonu u HNK Gorica će iskoristiti za 'provjetravanje' svlačionice te odlazak i dolazak igrača.

Jiloan Hamad završio je svoju avanturu u Turopolju nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor.

Ovaj ofenzivni veznjak je u dvije sezone ubilježio ukupno 60 službenih nastupa, od kojih 52 prvenstvenih i osam u utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa te je postigao sedam pogodaka.

Iračanin je imao nekoliko blistavih trenutaka, ali u konačnici se iskusni 30-godišnji internacionalac te bivši nogometaš Malmöa, Hoffenheima, Standard Liegea, Hammarbyja i korejskog Incheon Uniteda nije nametnuo kao ključna karika turopoljskog prvoligaša.

No, dobar posao napravila je Gorica prodajom senegalskog napadača Cherifa Ndiayea, koji je nakon jedne sezone posudbe u Göztepeu potpisao ugovor s turskim prvoligašem.

Cherif je u Goricu stigao u siječnju 2019. godine, dok je još bio trener Sergej Jakirović, koji je u njemu prepoznao velik potencijal.

"Jako sam sretan zbog transfera, svaki igrač želi napredovati, a ovo je još samo početak. Naporno sam radio i davao sve od sebe, zato mogu reći da sam sretan igrom koju sam prikazao u protekloj sezoni. Moram priznati da Hrvatska nogometna liga nije lagana jer zahtjeva puno drugih stvari, fizičkih i psihičkih. Međutim, zahvaljujući HNL-u i Gorici sam postao snažniji i spremniji za tursku ligu. Želio bih još jednom zahvaliti Gorici na svemu, predsjedniku kluba, stožeru, igračima, navijačima i naravno, mojim susjedima. Uživao sam u Velikoj Gorici, imao sam veliku podršku, a klub je u meni prepoznao ono što drugi nisu i dao mi priliku da se dokažem i zbog toga ću zauvijek biti zahvalan," javio je za službenu stranicu Gorice simpatični Senegalac.

Kad bi barem Matar Dieye bio upola toliko dobar kao Cherif.

U Turskoj je u protekloj sezonu Ndiaye zabio 12 golova u 40 nastupa te je dodao i dvije asistencije, Göztepe je završio na desetom mjestu, u sredini ljestvice, a prema nekim neslužbenim informacijama Gorica bi na njegovom transferu trebala zaraditi malo više od milijun eura.

Pripreme turopoljskog prvoligaša pod vodstvom novog trenera Krunoslava Rendulića počinju za desetak dana.

 

Podijeli