Novosti Sport Događanja

Ambijentalna instalacija 'Granule' Velikogoričanke Marite Burić Teskera krasi Floraart na Bundeku

04.06.2021. / Petar Brnada

U sklopu međunarodne vrtne izložbe Floraart 2021. koja je otvorena 1. lipnja na Bundeku, postavljena je i instalacija 'Granule' koja objedinjuje krajobraznu i primijenjenu umjetnost, a čija je autorica Marita Burić Teskera iz Velike Gorice.

Na izložbi u Parku Bundek predstavlja se 18 keramičarki s granulama koje simbolički predstavljaju hranjivo neophodno za rast biljke. To su čestice oku gotovo nevidljive, a o kojima svi ovisimo jer, kao što nema živog svijeta bez hranjiva, tako je umjetnost hrana za duh, ali i za tijelo i bez nje nam se viši smisao života ni ne može ukazati.

Projektant 'Granula' je Marita Burić Teskera dok su za izvedbu i realizaciju zadužen Zagrebački holding podružnice Zrinjevac. Suradnici na izložbi su Saša Martinović Kunović, Danijela Pičučjan i Nikolina Rodić Grgac.

-Ono na što nam granule ukazuju jest potreba za tim da pokušamo prepoznati jezik prirode i naučimo ga ponovo čitati. Autorice/keramičarke su nam u ovom slučaju prevoditeljice jezika površina koje nam poručuju da smo zaglušeni bukom grada i kojekakvim hightech zvukovima, zaboravili taj drevni jezik. Ako ga ponovo naučimo čitati, poštovanje nas prema planetu, a i planeta prema nama, bit će obostrano. Ljepota će opet stanovati ovdje- poručuje Marita.

Izložba se može pogledati do 6. lipnja ili na LINKU.

Galerija slika

Ambijentalna instalacija 'Granule' Velikogoričanke Marite Burić Teskera krasi Floraart na Bundeku Ambijentalna instalacija 'Granule' Velikogoričanke Marite Burić Teskera krasi Floraart na Bundeku Ambijentalna instalacija 'Granule' Velikogoričanke Marite Burić Teskera krasi Floraart na Bundeku

Podijeli