Novosti Sport Događanja

Vozač odbio test na droge pa dobio 10 dana zatvora, jedan prenoćio u policiji zbog odbijanja alkotesta

07.06.2021. / Petar Brnada

Tijekom vikenda od 4. do 6. lipnja, u vremenu od 22 do 06 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je još jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ za vrijeme koje je utvrđeno ukupno 10 ciljanih prekršaja.

Osam prekršaja odnosi se na nepropisnu brzinu koja je svakog vikenda najčešći prekršaj, a zanimljivo je da službeno niti jedan vozač nije zaustavljen u vožnji u alkoholiziranom stanju. Naime, jedan vozač zadržan je u posebnoj prostoriji PP Velika Gorica do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer se odbio podvrći alkotestiranju. Ali to nije sve…

Jedan vozač uhićen je i doveden na nadležni Prekršajni sud, jer se odbio podvrgnuti vađenju krvi i urina radi analize na droge iako mu je preliminarnim testiranjem utvrđena reakcija na droge.

Nakon presude dežurni sudac je odredio zadržavanje u trajanju od 10 dana i uputio ga u zatvor Zagreb, kažu iz PP Velika Gorica.

Policija je utvrdila još 10 ostalih prometnih prekršaja pa se tako ukupna brojka popela na 20 prekršaja, a dogodile su se i dvije prometne nesreće.

Podijeli