Home Izdvojeno MLIN PUKANIĆ: Dugogodišnja tradicija koja se uspješno razvija i raste

MLIN PUKANIĆ: Dugogodišnja tradicija koja se uspješno razvija i raste

Domaće brašno od raznih žitarica, tjestenine bez konzervansa, ručno rađen kruh bez aditiva i još mnogo toga odnedavno je dostupno i na novoj lokaciji

PODIJELITE

Jedna od najstarijih tradicija proizvodnje na našem području koja je svima dobro poznata po kvaliteti, ali i srčanosti je Mlin Pukanić. Ova dugogodišnja obiteljska tradicija proizvodnje i prerade brašna u Mlinu Pukanić prenosi se s generacije na generaciju još od 1942. godine. Nekima možda nije poznata zanimljiva crtica iz povijesti, a to je da je obitelj Pukanić otvorila prvi elektromlin u Velikogoričkom kraju.

Iz pogona su u početku mljeli velike količine brašna za ondašnjeg najvećeg proizvođača “Klaru”, a s godinama su započeli i s vlastitom proizvodnjom. Već 2000. godine uvode preradu raznih vrsta žitarica dok zahtjevi potrošača postaju sve veći. Tada se širio i pogon, zapošljavali novi ljudi te se koristile nove tehnike i strojevi.

I danas, upravo korištenjem novih tehnologija i znanja stvaraju proizvode vrhunske kvalitete i pravog domaćeg okusa, a ponuda brašna raste iz dana u dan.

Nova trgovina s domaćim proizvodima

Mlin Pukanić najviše je poznat po svojim domaćim proizvodima, koji se sada mogu pronaći na dvije lokacije. Osim na dobro poznatoj lokaciji trgovine u Kurilovečkoj ulici gdje se nalazi i proizvodnja, sada su otvorili i novu trgovinu na trgu Kralja Tomislava.

Njihov asortiman zaista je raznovrstan te uključuje proizvode različitih žitarica poput brašna od heljde, riže i pira koje spadaju u zdrave i kvalitetne. U novoj trgovini uz vlastite proizvode, nude i one malih i domaćih proizvođača poput domaćih jaja, mliječnih proizvoda, pekmeza i ulja.

Ručno miješan kruh

Uz uhodan posao prerade brašna bave se i izradom tjestenine od domaćih sastojaka i brašna iz vlastitog mlina. Osim izrade tjestenine proizvode i kruh i to potpuno domaće – rukama. Mijesi se ručno, peče ispod peke i, najbolje od svega, nema nikakvih aditiva.

Tako ni njihove tjestenine ne sadrže konzervanse i vrlo kratko se kuhaju. U ponudi imaju i nekoliko vrsta integralnih tjestenina, pomno rađenih. Pir, heljda i integralno pšenično brašno samo su dio iz bogate ponude zdravijih proizvoda.

U prilog tome da slušaju svoje kupce govori i to što rade na tome da uskoro u ponudi imaju i gluten-free tjesteninu. Uskoro će otvoriti novi dio mlina koji će biti specijaliziran upravo za tu vrstu tjestenine.

Ponudu domaćih proizvoda Mlina Pukanić možete proučiti na lokaciji u Kurilovcu na adresi Kurilovečka ulica br.176, u novoj prodavaonici na trgu Kralja Tomislava te u web shopu OVDJE. Više informacija nalazi se i na njihovoj internetskoj stranici s koje je moguća i dostava.