VIDEO/FOTO: Samobor na krilima Štefkovića do trofeja Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije

Nogometaši Samobora prekinuli su seriju Kurilovca koji je unazad tri godine osvajao naslov pobjednika Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije
DSC_8005

Nogometaši Samobora prekinuli su seriju Kurilovca koji je unazad tri godine osvajao naslov pobjednika Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Bili su Kurilovčani i sinoć na pragu još jednog naslova, no u ruletu jedanaesteraca više mirnoće imali su Samoborci, koji su na vratima imali sjajnog Filipa Štefkovića koji je zaustavio tri udarca i donio veliko slavlje svojoj momčadi, koja se u regularnom dijelu utakmice u dva navrata vraćala iz rezultatskog minusa.

Finalna utakmica odigrana je u Samoboru, koji je na ovaj način zatvorio i više nego uspješnu sezonu, budući da su igrači trenera Franje Pužina osvojili naslov prvaka Jedinstvene županijske lige, a pred njima je još i finalna utakmica samoborskog Kupa. Sve u svemu veliki uspjeh za klub, koji se polako vraća tamo gdje mu je i mjesto.

Iako su Kurilovčani većim dijelom susreta bili dominantnija momčad, svoju premoć nisu uspjeli do kraja iskoristiti, jer domaća momčad dobro se postavila. Poveo je Kurilovec golom Sedlačeka u 28. minuti, dok je Štulec jedan odbijanac u 35. minuti pospremio iza leđa vratara Beljana. Za novo vodstvo Kurilovca pobrinuo se Rajić u 69. minuti koji je uklizao na ubačaj s lijeve strane i smjestio loptu u bliži donji kut. Domaći su izjednačili nakon sjajne akcije u 77. minuti, poentirao je Stipe Vujić.

Odluka o pobjedniku pala je tako udarcima s 11 metara, u kojima je briljirao vratar domaćih Filip Štefković, koji je obranio je tri penala, Sedlačeku, Tolju i Muharu, a za Samobor su sigurni izvođači bili Ivkovčić, Vujić i Makarun.

Priznanja klubovima, sucima i delegatu uručivali su: Petra Škrobot, novoizabrana gradonačelnica Grada Samobora, Nenad Črnko, predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije, Ervin Kolarec, dožupan Zagrebačke županije i Željko Mihalj, predsjednik Nogometnog saveza Velika Gorica.

FINALE KUPA NOGOMETNOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
NK SAMOBOR – NK KURILOVEC 2:2 (1:1), 5:3 – 11m
STRIJELAC: 0:1 Sedlaček (28), 1:1 Štulec (35), 1:2 Rajić (69), 2:2 Vujić (77).
JEDANAESTERCI: Sedlaček – obranio Štefković, Ivkovčić – 3:2, Sudar – 3:3, Vujić – 4:3, Tolj – obranio Štefković, Makarun – 5:3, Muhar – obranio Štefković.

NK SAMOBOR: Štefković, Lovrić, Ibrahimović, Vujić, Ivkovčić, Makarun, Štulec (od 76. Kotarski), Brčić (od 76. Ivančević), Grgečić (od 72. Bišćan), Guliš, Krajačić. TRENER: Franjo Pužin
NK KURILOVEC: Beljan, Bakula (od 46. Sudar), Ćosić, Adžić (od 90. Milatović), Tolj, Sedlaček, Hodak (od 77. Krpan), Marinić, Bolješić, Rajić, Muhar. TRENER: Tihomir Pereković

Grad
Hrvatska
Samobor
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija