Novosti Sport Događanja

U dva dana dvije predaje oružja: U policiju donio ručnu bombu, drugi predao automatsku i poluautomatsku pušku, streljivo...

11.06.2021. / Petar Brnada

Policijska postaja Velika Gorica u ovom je tjednu zabilježila dvije dragovoljne predaje oružja, a zahvaljujući savjesnim građanima, naš grad i okolica postali su barem malčice sigurnije mjesto.

Prva predaja dogodila se u srijedu, 9. lipnja, kada je u Policijsku postaju Velika Gorica pristupio muškarac koji je donio 78 komada puščanog streljiva te jednu ručnu bombu.

Iz policije ističu da je postupak gospodina svakako pohvalan, ali način izvedbe baš i nije.

-Svakako je sigurnije da građani dojave adresu gdje je to pronađeno, pa će onda doći pirotehničari te na siguran način to izuzeti. U konkretnom slučaju bomba nije imala punjenje u sebi, pa se vrlo vjerojatno zbog toga muškarac odlučio na predaju u policijskoj postaji. Kako god, uputno je da ljudi nazovu policiju, pa da policijski službenici izađu na mjesto dojave- rekli su iz policije.

Kako doznajemo, muškarac je bombu i streljivo pronašao prilikom čišćenja stare kuće te se pretpostavlja da su zaostali iz Domovinskog rata.

Druga dragovoljna predaja streljiva i oružja, ovog puta u puno većem obimu, dogodila se dan kasnije.

Jedan naš sugrađanin pozvao je policiju na mjesto gdje je čistio kuću te je tom prilikom predao jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, tri spremnika za automatsku pušku, ukupno 859 komada raznog puščanog streljiva različitih kalibara, jedan topovski udar i jedno punjenje za minobacačku minu.

Policijski službenici PP Velika Gorica u tom slučaju osigurali su prostor u kojemu se oružje nalazilo, a poziv je upućen pirotehničkoj službi Policijske uprave zagrebačke koja je osposobljena i ovlaštena za sigurno izuzimanje.

-Obadva postupka građana moramo pohvaliti jer znate da je na snazi akcija Ministarstva unutarnjih poslova- Manje oružja, manje tragedija. Stoga ovim putem još jedanput pozivamo sve građane koji u kući, tavanima i drugim prostorijama drže oružje, ili ga slučajno pronađu, da obavijeste policiju te ga dobrovoljno predaju bez ikakvih sankcija i potpuno anonimno- poručuje inspektor Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

 

Foto: Ilustracija/Arhiva

Podijeli