Novosti Sport Događanja

Hrvatske košarkašice posljednju provjeru za EuroBasket uspješno odradile u Velikoj Gorici

12.06.2021. / Damir Žbulj

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija udomaćila se u Velikoj Gorici, gdje je i odigrala posljednju pripremnu utakmicu prije odlaska na Europsko prvenstvo.

Hrvatice su pod vodstvom izbornika Bralića bile uvjerljive protiv Poljakinja i nakon 88:63 (24:25, 22:10, 30:15, 12:13) mogu s optimizmom krenuti put Strasbourga, gdje će se s Francuskinjama, Rusijom i Češkom boriti za prolazak zahtjevne skupine.

Predvodila je kapetanica Ivana Dojkić s 15 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Istaknule su se i Slonjšak i Begić, također s 15 koševa, dok je Matea Tadić dodala devet, uz pet asistencija i četiri ukradene lopte.

“Evo pobijedile smo i u zadnjoj pripremnoj utakmici protiv Poljske. Mogu reći da možemo biti zadovoljni s čitavim ciklusom priprema. Iako smo sve utakmice dobile znamo da nas tamo čekaju puno jače suparnice. Ipak drago mi je jer su nas te pobjede napunile samopouzdanjem i atmosfera u momčadi je fenomenalna. Idemo na Eurobasket dati sve jedna za drugu, nemamo što izgubiti. Ako budemo igrale hrabro možemo svakog iznenaditi," komentirala je nakon utakmice u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani Ana Marija Begić.

“Najveći problem je u tome što nam je ovo praktički tek druga utakmica u ovim pripremama koju smo odigrali u punom sastavu. Nakon prve utakmice u Poreču protiv Crne Gore dva tjedna smo bili bez Begić i Tikvić, Slonjšak je također zbog problema propustila turnir u Splitu," naglasio je izbornik Bralić pa zaključio:

"Najveći je problem što nemamo, u kompletnom sastavu, dovoljan broj utakmica i treninga. Dobra je vijest što su naše visoke cure danas odradile bez bolova tako da očekujem da će do Eurobasketa u ovih par dana još podići formu i da ćemo spremni dočekati utakmice u skupini."

 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

 

Podijeli