Novosti Sport Događanja

Akcija "Sve za pet" omiljena Goričanima, vlada prava navala! „Izbor knjiga je odličan, trebalo bi češće ovako!“

13.06.2021. / Petar Brnada

Mjesto na šarolikom VG Festu pronašla je i Gradska knjižnica Velika Gorica koja se ovom festivalu urbane kulture i kreativnog nereda pridružila sa svojom dobro poznatom akcijom „Sve za pet“ na kojoj za svega nekoliko kuna možete idealno štivo za sebe!

Odaziv je, baš kao i prijašnjih godina, zaista nevjerojatan, što nas navodi na zaključak koji sve nas može učiniti ponosnima- Velikogoričanke i Velikogoričani obožavaju čitati!

-Pronašla sam nešto za sebe. Zaista ima svega i svačega, i za starije i za mlađe. Sebi sam odabrala knjigu Transcindentalna meditacija. Idealna je ovo prilika za pet kuna nabaviti zanimljivo štivo. Vidim da svako malo dolaze nove knjige tako da mislim da ću se vratiti za pet minuta nakon što prošećem po Tuđmancu- rekla nam je Tina koju smo zatekli na štandu koji je postavljen ispred ulaza u Gradsku knjižnicu.

A da od subote vlada „totalna navala“ te da akcija kod Velikogoričana nailazi na zaista dobar odaziv potvrdila nam je Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice.

-Cijela priča svake godine odvija se jako dobro. Velikogoričani vole ovu našu akciju, dapače, čini mi se da im je omiljena. Uvijek se priključimo nekom festivalu, a ove godine to je VG Fest. Izbor knjiga ove godine stvarno je super i još uvijek je, jer mi cijelo vrijeme nadopunjavamo knjige na štandu. Ponuda varira od dijela dana u kojemu se zateknete ovdje kod nas ispred Gradske knjižnice- otkrila nam je Ivana.

Bilo je tako u ponudi dječjih knjiga, slikovnica, knjiga za odrasle, stručnih naslova, ukratko svega onoga za što više nema mjesta u njihovom fondu. Iz Gradske knjižnice kažu kako se nadaju da će te knjige sada popuniti biblioteke Velikogoričana.

-Apsolutno smo zadovoljni odvijanjem akcije i veseli smo što smo se ponovno mogli nekako i uživo predstaviti i izaći izvan knjižnice te se približiti novim korisnicima kojima će knjižnica na ovaj način postati vidljivija- rekla nam je Ivana.

A svoja kolica poprilične zapremnine do vrha je natrpala naša sugrađanka Adriana. Tematika niti žanrovi kod nje nemaju osobitu ulogu jer čita gotovo sve što joj dođe pod ruku!

-Uzmem knjige iz raznih područja, bilo da je riječ o udžbenicima, romanima, rječnicima, povijesnim knjigama. To mi je i za poklon prijateljima, poznanicima, rođacima itd., ali i za kućnu biblioteku. Navratim na akciju svake godine i zaista je odličan izbor knjiga. Nikada ne odem praznih ruku. Mislim da je ovo odlična akcija i smatram da bi ju trebalo češće održati, možda 2-3 puta godišnje- zadovoljno je poručila Adriana.

Akciji Gradske knjižnice „Sve za 5“ još uvijek se stignete pridružiti i vi. Poneko štivo za sebe ili za svoje bližnje možete potražiti sve do 20 sati.

Podijeli