Novosti Sport Događanja

Svjetski je dan darivatelja krvi: Crveni križ zahvalio brojnim Goričanima na činu humanosti koji spašava živote

14.06.2021. / Maja Peranić
Svake godine 14. lipnja obilježava se Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Prilika je to da se zahvali i ukaže na nesebičnost i solidarnost koju brojni darivatelji dragocjene tekućine svakim odazivom na akciju iznova pokazuju.
Na velik broj od preko 3 000 darivatelja krvi u našem gradu ponosan je gradski Crveni križ koji je ovim povodom uputio svima njima čestitku i zahvalnost.



-Svim darivateljima krvi od srca čestitamo i želimo još jednom zahvaliti za njihov spasonosan čin humanosti i solidarnosti! Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milijune života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata. Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije. Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju-istaknuli su iz Crvenog križa Velika Gorica.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi je "Darujte krv, očuvajte život" čime se želi naglasiti važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju, a to je ujedno i globalni poziv svim ljudima na redovito darivanje krvi i doprinos zdravlju.
S velikogoričkim darivateljima družili smo se na posljednjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u našem gradu, a što su nam tada rekli pročitajte ovjde.

Podijeli