Novosti Sport Događanja

Lukavec sjajnu sezonu okrunio peharom Kupa Grada Velike Gorice

16.06.2021. / Damir Žbulj

Sjajnu sezonu u kojoj su izborili plasman u 3. HNL nogometaši Lukavca okrunili su osvajanjem Kupa Grada Velike Gorice!

Natjecanje je to koje se igralo isključivo za prestiž, koje je ove godine krenulo još krajem veljače, u vrijeme dok je pandemija još bila sastavni dio naše svakodnevice i dok je tek krenula prva faza popuštanja mjera pa će ovaj trofej sigurno imati posebno mjesto u vitrinama Lukavca.

Prvu prepreku ekipa Slavena Batovanje prošla je u Kobiliću kod Vatrogasca (1:2), golovima Borkovića i Cimeše. Pobjednika dvoboja s Jelačićem odlučili su udarce s bijele točke. Nakon što su gosti iz Vukovine vodili na poluvremenu (2:3), Lukavec je u nastavku 'okrenuo' rezultat u svoju korist, ali i u samom finišu dvoboja primio pogodak za 4:4. Ipak, Nino Martin Luter bio je junak raspucavanja...

Fantastična je bila i utakmica s Kurilovcem u četvrtfinalu, koja je također odlučena poslije jedanaesteraca. Lukavec je vodio golom Konjevoda, ali su gosti u završnici prvog dijela izjednačili i pola sata prije kraja poveli. Konačnih 2:2 postavio je Krpečanec, koji je postigao i odlučujući penal, prije nego je Luter svojom obranom osigurao prolazak u polufinale.

U Mraclinu su slavlje osigurali Luka Borković i Ivan Kaurin i Lukavec je zasluženo stigao do finala i na kraju opravdao ulogu favorita u dvoboju s Posavcem, na terenu u Leknenom.

Sredinom prvog poluvremena Ivan Smolko je realizirao najstrožu kaznu i Posavcu iznenađujuće osigurao prednost, ali je neposredno prije odlaska na predah Ivan Kaurin vratio stvari na početak.

Nakon manje od deset minuta igre u nastavku Darko Kučan zbog drugog žutog kartona mora napustiti travnjak i Lukavec brojčanu prednost koristi u narednih desetak minuta. Prvo je poentirao Hrvoje Humeljak, a onda ponovno i Kaurin i dvoboj je praktički bio odlučen.

Pehare i medalje finalistima i pobjednicima predao je čelnik NSVG Željko Mihalj.

Posavec je također odigrao sezonu za pamćenje!

Uspješno je sačuvan status u 1. ŽNL Istok, a ulazak u završnicu Velikogoričkog kupa bila je prava nagrada za sve što su igrači pružili u nastavku ove turbulentne sezone.

Na putu do finala prvo su bili bolji od Bune (0:2), golovima Breščakovića i Lucina. U osmini finala su nakon penala izbacili Lomnicu, a na identičan način su eliminirali i Gradiće! U polufinalu nisu imali problema s mladom momčadi Gorice, koja u ovom natjecanju već tradicionalno igra s juniorima.

Završni korak prema peharu nisu uspjeli napraviti, ali i dalje mogu biti ponosni na sve što su napravili ovog proljeća.

 

NK POSAVEC: Andrijano Lucijanić (Daniel Starešinić 76'), Viktor Postružin (Dejan Župetić 64'), Stjepan Budinski, Danijel Buzov, Ivan Lucin, Ivan Smolko (Mario Kučan 86'), Ivan Jambrešić, Danijel Kučan (Marijo Duvnjak 76'), Denis Kučan, Ivan Rajner (Zlatko Avgustinović 50'), Darko Kučan.

NK LUKAVEC: Nino Martin Luter, Marijan Grdenić (Marin Tuka 70'), Domagoj Lagundžija (Niki Orešković 79'), Mario Meter, Hrvoje Humeljak (Benito Elez 65'), Luka Borković, Ivan Kaurin, Josip Grdenić (Dino Konjevod 60'), Matija Ezgeta, Matej Puntarić, Ivan Krpečanec (Luka Kovačić 86')

 

 

Podijeli