Novosti Sport Događanja

Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika

16.06.2021. / Maja Peranić

Dva velikogorička vrtića, DV Ciciban i DV Lojtrica ovu su pedagošku godinu obogatila sudjelovanjem u Erasmus plus projektu pod nazivom „U svijetu likovnih umjetnika“. Riječ je o projektu koji se već treću godinu provodi putem eTwinning portala - portala za međunarodnu suradnju i usavršavanje nastavnog i nenastavnog osoblja od vrtića do srednjih škola za upoznavanje i suradnju s drugim državama u virtualnim projektima. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.



Početkom pedagoške godine u projekt "U svijetu likovnih umjetnika" su se uključile Sportska skupina dječjeg vrtića Lojtrica s odgojiteljicama Nives Tepšić, Ana Marijom Cimaš i Lanom Pešl te Engleska skupina dječjeg vrtića Ciciban s odgojiteljicama Katarinom Šeravić Lovrak i Josipom Nuić. Kroz taj projekt djeca upoznaju djela i rad svjetskih umjetnika i koji im omogućuje aktivno sudjelovanje u procesu učenja i spoznavanja likovno kreativnih sposobnosti, a sve kroz igru.



-Sudjelovanje u projektu omogućilo je djeci učenje kroz vlastito iskustvo, suradnju i komunikaciju, razvoj kreativnog mišljenja, spoznavanje materijalne i socijalne okoline. Svakodnevna dostupnost likovnih materijala potaknula je dječje stvaralaštvo i interes, razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi, a različitost tehnika dječju kreativnost i radoznalost, oblikovanje u skladu s dobi, znanjem i vještinama iz područja likovne umjetnosti-istaknuli su iz vrtića.



-Ovakvi projekti odskočna su daska za upoznavanje bogate likovne umjetnosti, a sve kroz igru i prizmu zabavne edukacije koja mami na lica osmijehe zadovoljstva kako djece tako i njihovih odgojitelja, obitelji i zajednice kojoj pripadaju-dodali su.



Zbog pandemije koronavirusa nisu bila moguća zajednička druženja djece iz različitih vrtića, ali to nije omelo vrtićance iz DV Lojtrica i DV Ciciban da se zajedno podruže i pokažu što su napravili i naučili u ovom projektu. Blagodat tehnike u 21. stoljeću je spojila djecu iz različitih vrtića i putem Zooma su razmijenila dojmove i iskustva.



-Ovo je bilo jedno zanimljivo i novo iskustvo svima osobito djeci koja su ujedno ovim putem usavršavala i svoje digitalne kompetencije u edukativne svrhe-istaknuli su iz vrtića.

Galerija slika

Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika Mališani iz vrtića Ciciban i Lojtrica kroz eTwinning ušli u svijet likovnih umjetnika

Podijeli