in

Malonogometna liga Turopolja i Posavine odradila prva dva kola u Mraclinu i Ribnici

Po dvije pobjede imaju Buševec, Kuče, Lazina i Ribnica

MNL TiP, 1. kolo, detalj sa susreta Ribnica - Rakitovec. Foto: Zlatan Sever/V'Gradu
MNL TiP, 1. kolo, Mraclin, voditelj Lige Zoran Smrekar pokraj zapisničkog stola. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Malonogometna liga Turopolja i Posavine (MNL TiP) startala je jučer, 19. lipnja 2021. godine u Mraclinu, na terenima Nove Grabe. Čast da otvore ovogodišnju ligu imao je domaćin Mraclin i Bukevje, a Mraclin je zasluženo slavio. Prvo je kolo donijelo i sraz prošlogodišnjeg prvaka, Turopolje i višestrukog prvaka Kuče. Prvaci su poveli 2:0, ali Kučani su uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti 4:2. Buševec je uspio preokrenuti rezultat i u “ljepotici kola” pobijedio je novake u ligi, Okuje, koji su, mora se priznati lijepi i mladi, ali treba im malo i iskustva za ovakve susrete. A u Buševcu iskustva ne nedostaje, jer Stuparić&Co imaju puno ovakvih utakmica u svojim nogama.

MNL TiP, 1. kolo, Mraclin, MNE Buševec, start sa dvije pobjede. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

I drugi je novak, Rakitovec, poražen od Ribnice. Gornje Podotočje otvorilo je natjecanje pobjedom nad Jagodnom, dok je Lazina bila bolja od Veleševca, a Poljana Čička od Drnka. Jedini neriješeni susret bio je između Novog Čiča i Vukovine. Po velikoj vrućini i sparini (ali uz dovoljno osvježavajućih napitaka!), prikazan je dobar nogomet.

MNL TiP, 1. kolo, Mraclin, detalj s utakmice Ribnica – Rakitovec. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Mraclin je izvrsno pripremio ovaj turnir, grupa Sjaj je već u popodnevnim satima počela postavljati instrumente, a na betonskom je igralištu istovremeno trajao i 6. memorijalni turnir Blaž, Žina i Gale. Vrhunska organizacija, velika fešta koja je trajala duboko u noć.

MNL TiP, rezultati 1. kola. Izvor: aplikacija HRnogomet

U nedjelju, 20. lipnja 2021. godine, domaćin drugog kola bila je Ribnica, asfaltirano igralište. I u nedjelju bilo je vruće i sparno, ali za MNL TiP “nema predaje”, utakmice idu po planu.

Počelo je ogledom Novog Čiča i Gornjeg Podotočja, a Novočičani su preokretom pobijedili 4:3, Turopolje je bilo neprikosnoveno protiv Jagodnog, kao i Kuče protiv susjeda iz Čičke Poljane (iako kažu da rezultat nije pravo ogledalo situacije na terenu, da je Poljana zaslužila više!). Novak Okuje očito je ponešto naučio u Mraclinu, nije dao gol, ali ga nije ni primio, pa je prvi bod na kontu Okuja. Bukevje bez Šestoka nije lanjsko Bukevje, a Buševec je to maksimalno iskoristio i pobijedio. Mraclin je zabilježio poraz od domaćina Ribnice. Lazine i Vukovina nisu imali milosti prema svojim protivnicima, Rakitovcu i Veleševcu, već su im “utrpali” po 7 golova.

MNL TiP, 2. kolo, Ribnica, detalj s utakmice. Foto: Zoran Smrekar

Prema riječima Zorana Smrekara, voditelja MNL TiP, domaćini i u Mraclinu i u Ribnici napravili su vrhunski posao i odlično odradili domaćinstva. Za ekipe je rekao da su ozbiljno pristupile utakmicama, ali da je vjerojatno vrućina i sparina razlog nešto lošijem nogometu nego što je bilo očekivano. Za sada ne vidi nikakvih iznenađenja, rezultati su više-manje očekivani.

MNL TiP, rezultati 2. kola. Izvor: Zoran Smrekar

Utakmice ova kola sudili su Tihomir Čunčić i Ivan Marinčević.

Iako su igrači sigurno zaslužili odmor nakon dva kola u dva dana po ovakvoj vrućini, za to jednostavno nema vremena jer se već u utorak, 22. lipnja 2021. godine igra sljedeće kolo, a domaćin je Čička Poljana, do sada uvijek odličan domaćin. Početak je u 15.00 sati, a parovi su: Mraclin – Lazina, Buševec – Ribnica, Jagodno – Čička Poljana, Drnek – Bukevje, Kuče – Okuje, Novo Čiče – Turopolje, Rakitovec – Veleševec i Vukovina – Gornje Podotočje. Vidimo se u Poljani Čičkoj!

MNL TiP, MNE Okuje, novak u ligi. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Zlatan Sever