Novosti Sport Događanja

Tena Martinec dvostruka prvakinja Hrvatske: Konkurenciji nije ostavila niti minimalnu priliku!

21.06.2021. / Damir Žbulj

Fantastičan uspjeh ostvarila je članica Maraton kluba Velika Gorica Tena Martinec, koja je osvojila dva naslova kadetske prvakinje Hrvatske!

U organizaciji AK Međimurje i Hrvatskog atletskog saveza u Čakovcu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete.

Natjecanje je održano po 'paklenim' vrućinama i mladim sportašicama i sportašicama nije se bilo lako natjecati.

Zato je rezultat Tene Martinec još značajniji!

Na dionici od 300 metara u konkurenciji gotovo 60 mladih atletičarki Tena je istrčala svoj osobni rekord i s vremenom 40:53 pobijedila je suparnice iz zagrebačkog Agrama (Laura Matko) i AK Dinamo-Zrinjevac 8 Klara Kapac).

Na duplo dužoj dionici od 600 metara Tena je ponovno briljirala, opet je popravila svoj najbolji rezultat, gotovo za tri sekunde i s 1:36,78 prva prolazi kroz cilj. Iza nje su ostale Olja Galić i Lorena Gabrić iz Agrama.

"Natjecanja su se odvijala po izuzetno visokim dnevnim temperaturama, ali to kao da je bio motiv više našoj Teni! Jednostavno konkurenciji nije ostavila niti minimalnu priliku da je ugrozi u plasmanu," javio je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Odličan rezultat napravio je i 'mlađi kadet' Ivan Toma Aščić u disciplini 400 m, koji je ovu dionicu istrčao za 59:06 sekunde, što je bilo dovoljno za peto mjesto u ukupnom plasmanu. Mlađa kadetkinja Zeta Hećimović Obradović je u istoj disciplini istrčala stazu u vremenu 1:04,03 i time popravila svoj osobni rekord za više od četiri sekunde, što joj je u jakoj konkurenciji bilo dovoljno za deveto mjesto, od 46 natjecateljica.

Ivan Toma Aščić je na 800 metara za mlađe kadete popravio svoj osobni rekord za velikih sedam sekundi, ali je ipak ostao bez medalje. S vremenom 2:18,00 osvojio je četvrto mjesto.

"Vjerujemo da je ovo Ivanu jedno veliko iskustvo i poticaj za daljnji rad i trening s kojim će na nadolazećim prvenstvima sigurno napredovati u plasmanu na natjecanjima ovoga ranga," dodao je Škrinjarić.

Zeta Hećimović Obradović u istoj disciplini za mlađe kadetkinje u cilj ulazi s vremenom 2:36,59 i popravlja svoj osobni rekord za dvije sekunde, a osvaja 17. mjesto.
Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica nastupila je i u štafeti 4 × 300 m. Livija Debelić, Tara Petračić, Tena Petračić i Tena Martinec u cilj ulaze s vremenom 2:57,16, što je bilo dovoljno šestu poziciju od ukupno 11 štafeta.

U konkurenciji mlađih kadetkinja na utrci od 400 metara nastupila je i Pia Teskera iz AK Velika Gorica, dok su njene klupska kolegice Magdalena Puzak i Eva Šiškić sudjelovale na utrci na 200 metara.

Pia je na 800 metara s vremenom 2:30,67 bila deveta.

Hana Tašaković (AK Velika Gorica) je u kadetskoj konkurenciji na 1500 metara bila sjajna peta (5:05,90), dok je na 600 metara bila 12. s vremenom 1:47,03.

 

Podijeli