Novosti Sport Događanja

ŽRK Udarnik ide u Švedsku na jedan od najvećih svjetskih turnira: Prvi puta smo prošli na natječaju Ministarstva turizma i sporta

21.06.2021. / Damir Žbulj

Veliko priznanje dobio je velikogorički Ženski rukometni klub Udarnik!

Predsjednik Udarnika Josip Mučnjak, koji je i voditelj projekta, te Martina Vugrinović, kao nositeljica projekta, potpisali u uredu Ministarstva turizma i sporta Ugovor o sufinanciranju sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini.



Sredstvima Ministarstva turizma i sporta bit će sufinanciran odlazak dvije ekipe na veliki međunarodni turnir u Švedsku 'Lundaspelen in Handball', u prosincu ove godine.

Turnir se održava u švedskom gradu Lundu još od 1978. i osim prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, održava se u kontinuitetu.

Svake godine se tamo okupi oko 800 ekipa iz cijelog svijeta!

"Klub je po prvi puta prošao na natječaju Ministarstva turizma i sporta te smo ponosni i zadovoljni što ćemo nastupiti na ovako velikom međunarodnom turniru u Švedskoj, gdje sigurno bez sufinanciranja i pomoći natječaja, ne bismo mogli sudjelovati," javila nam je tajnica i trenerica Udarnika Martina Vugrinović.

U Udarniku su ponosni na svoj omladinski pogon, mlade rukometašice su ovaj mjesec u Rijeci sudjelovale na turniru i 'rukometnoj radionici' pod nazivom 'Zametske bubamare'.

Nastupile su djevojčice 2010./2011. godišta, koje su se prvi puta natjecale nakon predugih 15 mjeseci pauze, a po prvi puta su odigrale utakmice 'velikog' rukometa.

Djevojke rođene 2008./09. također su jedva dočekale povratak u dvorane...

"Krajem lipnja će naše tri ekipe sudjelovati će na turniru u Makarskoj. Tamo smo sudjelovali prvi puta 2017. godine s ekipom 2002. godišta, a 2020. planirali smo doći s djevojčicama 2008. godišta. Nažalost, radi pandemije koronavirusa turnir prošle godine nije održan. Organizatori su se potrudili održati turnir ovog ljeta, u skraćenom izdanju i s manjim brojem ekipa, a mi se nadamo da će sve proći u najboljem redu. Na turnir, koji se održava od 26. do 30. lipnjan dolazimo s dvije ekipe podijeljene kroz tri (2005., 2007., 2009.) godišta," dodala je Vugrinović, koja je proteklog vikenda u Poreču sudjelovala na 'Festivalu rukometa', točnije na redovnom godišnjem trenerskom seminaru u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

 

(Foto: ŽRK Udarnik Velika Gorica)

 

Podijeli