Novosti Sport Događanja

Ivanje u Buševcu: Domaćini vas časte programom kojim predstavljaju Hrvatsku na Svjetskoj folklorijadi!

23.06.2021. / Petar Brnada

Ivanje u Buševcu ove godine zbog dobro nam znane situacije održat će se u nešto skromnijem izdanju, najavljuju Buševčani, no zanimljivog sadržaja neće nedostajati.

-Željeli smo ipak razveseliti naše mještane i sve ljubitelje folklora te će ovaj puta na Ivanju u Buševcu nastupiti domaćini Ogranak Seljačke sloge Buševec i to sa programom kojim ćemo predstavljati Hrvatsku na VI CIOFF World folklorijadi, a koja se održava u Ufi-Rusija od 02-11.07.2021.- kažu Buševčani.

Kako otkrivaju, predstavit će se domaćoj publici sa koreografijama Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine, a premijerno će izvesti koreografiju Podravine, dok će nas tamburaši razveseliti s dva izvrsna tamburaška intermezza.

Sve će se to odvijati ove nedjelje, 27. lipnja, od 20 sati na Ljetnoj pozornici iza Doma kulture u Buševcu.

-Dođite podržati našu folklornu reprezentaciju koja će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri folkloraša (očekuje se 50-tak zemalja učesnika na VI CIOFF World folklorijadi) i koja će sigurni smo na dostojan način prezentirati svo bogatstvo hrvatske folklorne baštine- kažu iz Ogranka.

Nakon programa zabavljati će vas One man band - Darko iz grupe Sjaj.

 

Foto: Ilustracija

Podijeli