Novosti Sport Događanja

Prošenski proslavio rođendan uvjerljivom pobjedom nad Srbijom: Ovo mi je najljepši poklon!

23.06.2021. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Marko Prošenski i hrvatska rukometna reprezentacija gluhih nastavili su pobjedničku seriju na Europskom prvenstvu, koje se do 27. lipnja održava u Zagrebu.

Nakon sjajnih partija i pobjeda nad Turskom i Francuskom, hrvatski gluhi rukometaši nadigrali su i Srbiju te su na kraju slavili s uvjerljivih 34:25.

Marko je već godinama standardni reprezentativac i osvajač brojnih medalja i nadamo se kako će upotpuniti svoju kolekciju novim zlatom. Utakmica odluke je u subotu protiv Rusije.

"Bila je dobra utakmica protiv Srbije, jako su dobri u obrani, ali smo uspjeli pobijediti. Bio mi je rođendan i ovo mi je najljepši rođendanski poklon. Hvala svim suigračima na odličnoj utakmici i čestitke na borbenosti,“ poručio je naš sugrađanin, čuvar mreže hrvatske ekipe.

Naša muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Hrvatskoj s osvojenih sedam olimpijskih medalja, od čega su čak četiri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane. Na Europskim prvenstvima naši gluhi rukometaši imaju četiri zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena dva naslova prvaka!

Uz Prošenskog, u rukometnoj reprezentaciji gluhih su Žiga Bedenik, Florijan Kolarić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Kristijan Živković, Dominik Žmirić, Tomislav Bošnjak, Perko Jukić, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Teo Glumac, Ivan Pajić, Mateo Perak, Vedran Jakovljević i Marjan Turković.

 

(Foto: Jozo Čabraja/Katal media)

Podijeli