Novosti Sport Događanja

VG Brass festival u crkvi NBDM: Rus Gennady Nikonov pokazat će vam da se kroz trubu može pjevati!

27.06.2021. / Petar Brnada

Petnaesto izdanje velikogoričkog brass festivala nastavlja se večeras sjajnim koncertom u Crkvi Navještenja BDM kojega će održati ruski glazbenik Gennady Nikonov na trubi te Pavao Mašić na orguljama.

Ruski glazbenik Gennady Nikonov odan je ruskoj trubačkoj tradiciji, ima izvanredne vokalne sposobnosti, a u muziciranju ga odlikuje romantičan stil. On je živi dokaz da se kroz trubu može pjevati.

Koristi posebnu vokalnu tehniku i pri sviranju trube što mu daje mogućnost da trubu svira posebno emocionalno i sofisticirano. Resi ga rijetki kontratenorski glas. Razvio je svoje vokalne metode te koristi i svoj glas u izvedbama i na koncertima. Istražuje dijalog između svoja dva glasa, trube i kontratenora, te također istražuje repertoar baroknih arija koji prilagođava trubi koju cijeni i voli. Njegovi su koncerti vrlo popularni i posjećeni jer publika osjeća njegovu predanost umjetnosti.

Na ovogodišnjem Brassu na koncertu će mu se pridružiti naš glazbenik Pavao Mašić kao pratnja na orguljama. Mašić, kojeg je velikogorička publika imala priliku slušati u okviru manifestacije "Lučićevi dani", jedan je od najafirmiranijih hrvatskih glazbenih umjetnika svoje generacije, kvaliteta njegova umjetničkog djelovanja prepoznata je s više od 25 važnih inozemnih i domaćih nagrada.

Koncert započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Podijeli