Novosti Sport Događanja

U vikend akciji policija zaustavila šestero pijanih vozača, rekorder uhvaćen u Kolarevoj

28.06.2021. / Maja Peranić

PP Velika Gorica i proteklog je vikenda provodila akciju pojačanog nadzora prometa i to temeljem plana PU Zagrebačke. Akcijom je utvrđeno ukupno 12 ciljanih prekršaja, a od toga je pola bilo vožnje pod utjecajem alkohola.

Utvrđeno je 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom te 3 prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje. Također je utvrđeno 8 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 20 prometnih prekršaja.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je vozač kojeg je policija zaustavila u subotu oko 2 sata u noći u Kolarevoj ulici u Velikoj Gorici.

-Dana 26.06.2021. godine (subota) u 01,55 sati, muškarac starosti 42 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom ulice Slavka Kolara u Velikoj Gorici u smjeru juga i Zagreba. Nadzorom kod raskrižja s ulicom Kralja Tomislava, gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.75 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg-izvijestila je policija.

Vozač je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i naredbom je smješten u prostoriju za zadržavanje ove PP do otriježnjena i protiv istog je podignut Optužni prijedlog nadležnom sudu i siti nije recidivist..

Tijekom cijelog vikenda nije se dogodila ni jedna prometna nesreća..

Podijeli