Novosti Sport Događanja

FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom

28.06.2021. / Petar Brnada

Zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVID-19, i ove godine proslave Ivanja u Novom Čiču i Buševcu održane su u skromnijem obliku. Usprkos nepovoljnim okolnostima, organizatori su i ovog puta dali sve od sebe kako bi na ove tradicionalne manifestacije u svojim mjestima privukli posjetitelje, pa tako sadržaja nije nedostajalo.

Kako su i najavili, u Novom Čiču ove godine manifestaciju su odlučili održati u skromnijem izdanju i posvetiti je najviše djeci. Tako su se na prostoru Etno naselja Novo Čiče održale različite radionice i čitanje priča za djecu, a odigrana je i predstava za djecu pod nazivom “Uzbuna u plastičnom carstvu “. Na dvorištu Etno naselja postavljen je i šatorski kamp i napuhanci kako bi se najmlađi što bolje zabavili.

KUD Čiče pripremio je i kraći tamburaški koncert članova tamburaške sekcije KUD”ČIČE” Novo Čiče, a po prvi puta predstavile su se i sekcije osoba s invaliditetom, kao i tamburaška i pjevačka sekcija. Naravno, druženje na Ivanju uključilo je i gastronomsku «zabavu» u obliku roštilja i gulaša.

Ovog puta Ivanje je bilo održano na poseban način, ali iz KUD-a Čiče kažu da su zadovoljni jer su uspjeli usrećiti djecu.

-Odaziv na radionice je bio iznad očekivanja, imali smo izradu Ivanjskih vjenčića, likovne radionice, izradu zmijice od plastičnih čepova boca, a naša sumještanka Barbara Mišković, čitala je djeci priče koje sama piše. Održala se i predstava „Uzbuna o plastičnom carstvu” koju je pogledalo stotinu djece i isto toliko roditelja. Posebno smo ponosni na tamburaški koncert gdje smo prvi puta predstavili osobe s invaliditetom koje sviraju te pjevačku skupinu osoba s invaliditetom koja se prvi puta predstavila našoj publici- rekao nam je predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak, dodavši da su se na samom kraju svi družili uz dobar roštilj i gulaš.

Osobno je Stipo najzadovoljniji time što su usrećili djecu, pa je tako već stigao prijedlog roditelja da se dva-tri puta godišnje naprave slične manifestacije za djecu.

-Mislim da je to jedan novi projekt za naše Društvo i za Etno naselje. Najljepše je kad vas na kraju djeca zagrle i kažu da su sretna. Svim mještanima i nama fali smotra koja je poznata i koja se održavala za Dan mjesta. Nadamo se da ćemo već idućih godina imati društva iz Makedonije, Bugarske i Italije koje ćemo moći ponovo ugostiti. Javili su nam se sudionici dosadašnjih smotri i izrazili lijepe želje povodom Dana mjesta te izrazili nadu i želju za druženje već iduće godine- otkrio nam je Stipo.

U sklopu proslave Ivanja u Buševcu nastupio je domaći Ogranak Seljačke sloge i to sa programom kojim će predstavljati Hrvatsku na VI CIOFF World folklorijadi, a koja se održava u Ufi-Rusija od 02-11. srpnja.

Okupljenim posjetiteljima predstavili su se s koreografijama Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine, a premijerno su izveli koreografiju Podravine, dok su tamburaši izveli dva izvrsna tamburaška intermezza.

Kako kažu Buševčani, unatoč ovim zahtjevnim okolnostima uzrokovanima pandemijom, ipak su željeli razveseliti svoje sumještane i sve ljubitelje folklora nastupom koji je započeo u 20 sati na Ljetnoj pozornici iza Doma kulture u Buševcu. Po završetku službenog dijela programa, proslava Ivanja nastavila se uz One man band - Darka iz grupe Sjaj.

Galerija slika

FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom FOTO Proslavljeno Ivanje: U Novom Čiču manifestacija posvećena djeci, Buševčani oduševili folklornim nastupom

Podijeli