Novosti Sport Događanja

[FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama

01.07.2021. / Redakcija

Nezadovoljstvo radovima u sklopu projekta Aglomeracije među Velikogoričanima sve je veća. Građani se redovito žale na prekopane, razrovane i nesanirane ulice na području grada i prigradskih naselja, a koje nazivaju „zaštitnim znakom Velike Gorice” unazad godinu dana. Pritužbe smo dobili iz Velike Mlake, Kosnice, Kuča i Mraclina, ali i na užem području Grada.

Velikogoričani su najnezadovoljniji nezavršavanjem sanacije prometnica kojima su prošli radovi iskopa i postavljanja cijevi, makadamom kroz koji svakodnevno moraju voziti te prašinom koju automobili dižu. Požalili su nam se na Ulicu Nikole Tesle, Ul. Kardinala Alojzija Stepinca, Ul. Kralja Držislava, raskrižje Zvonimirove i Svačićeve, Ulicu Hrvatske bratske zajednice u samom gradu...



-Rupe po ulici se samo krpaju dovozom novog šljunka koji se ne utaba već samo naveze na rupu, a vozači automobila po ulici voze kao da je avionska pista i kamenje leti po dvorištima obiteljskih kuca dok ne napravi neku štetu na vozilima u dvorištima ili nekom prozoru. Ulica Nikole Tesle je takva od veljače ove godine pa me zanima kada će netko to i asfaltirati jer gdje god smo se obratili svi kao zapišu prijavu i kao kontaktiraju "šefa", ali problem se ne rješava. Tu je i problem prašine koju udišemo, prozore ne otvaramo upravo zbog toga, a križanje s ulicom Ruđera Boškovića je blago rečeno katastrofa-požalila nam se jedna čitateljica.

Stanje je slično i u Velikoj Mlaki. Samo proći kroz to naselje nikome nije ugodno, a kako je tek mještanima koji žive uz samu razrovanu prometnicu nestrpljivo čekajući obećane radove na postavljanju asfalta. A tamo gdje je asfalt stigao, umjesto zadovoljstva da dolaskom kanalizacije je stigao i novi asfalt, ponovno pritužbe na lošu izvedbu radova. U ovom mjestu radove izvodi tvrtka Roco Commerce.



Isto je i u Kosnici, no oni se pak žale na lošu izvedbu radova. Na njihovom području radove izvodi zagrebačka tvrtka GIP Pionir.

-Dugo očekivani projekt aglomeracije je započeo te razveselio sve mještane našeg mjesta, ipak je to projekt od velikog značaja za naše mjesto. Danima mještani trpe buku i prašinu, govoreći doći će i tome kraj, kanalizacija nam je prošla još samo da se ulice asfaltiraju i našim mukama je kraj - kazali su nam.



Ovih dana je napokon započelo asfaltiranje ulica i tada tek nastaju problemi, kažu mještani koji su uvidjeli da se asfalt polaže nestručno te da je preuzak na osnovu onog kakav je bio ranije.

Obratili su se i predstavnicima Mjesnog Odbora koji su i sami izašli na teren te utvrdili da širina asfalta nije ona koja je bila prije početka radova, odnosno, da je asfalt pretanak.



- Mi iz Mjesnog Odbora posjedujemo karte širine asfalta koja je bila s njima idemo u Vodoopskrbu, pošto je Vodoopskrba investitor, pokušat ćemo riješiti ovaj problem no ako investitor ne bude imao sluha za rješavanje naših problema pozvat ćemo mještane na prosvjed i obustavu radova do dolaska odgovornih osoba- izjavili su predstavnici Mjesnog Odbora.

Upite o tome u kojoj je fazi projekt Aglomeracije, kada građani mogu očekivati potrebni asfalt i sami smo još prije dva tjedna uputili na nekoliko adresa, no odgovore do danas nismo dobili. Iako se prvotno najavljivalo da će se asfaltiranje, odnosno sanacija cesta odvijati u fazama, tj. po završetku radova u pojedinim ulicama/naseljima, kao što je to bio primjer u Kobiliću, prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo ugovori između naručitelja radova VG Vodoopskrbe i dviju tvrtki koji izvode radove ne definiraju takvu obavezu izvođaču već tek da svi radovi moraju završiti do studenoga 2022. godine kada kreće i garantni rok. Evo što su o tome rekli iz VG Vodoopskrbe.

-Upoznati smo s činjenicom da građane Velike Gorice i okolice najviše muči dinamika asfaltiranja prometnica. To je višeslojan problem, dijelom razlog za navedeno vidi se u činjenici da se tehnološki nakon same pripreme za asfaltiranje mora proći određeno vrijeme konsolidiranja same prometnice, odnosno svih slojeva prometnica da bi se uopće moglo fizički asfaltirati. Drugi dosta bitan segmente je onaj koji se odnosi na sami način ugovaranja. Moramo razjasniti da ovo nije samo problem koji se nalazi na Aglomeraciji  Velika Gorica već je dosta aglomeracija pod sličnom problematikom. To je problematika parcijalnog preuzimanja određenih segmenata već gotovih radova. Nažalost, naš ugovor isto ne predviđa, odnosno sami garantni uvjeti koje je dao izvođač radova odnose se na pojedine ugovore u cjelini, a ne na njihove segmente- kažu o dinamici asfaltiranja iz VG Vodoopskrbe o čijem se projektu Aglomeracije može doznati na službenim stranicama.

Galerija slika

[FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama [FOTO] Sve više pritužbi na Aglomeraciju: Građani ogorčeni razrovanim i neadekvatno saniranim prometnicama

Podijeli