Novosti Sport Događanja

Velika združena vatrogasna vježba sutra u Kučama

01.07.2021. / Maja Peranić

"Gori hala za preradu drva, vatra se širi i na silos, ima ozlijeđenih te je potrebna evakuacija unesrećanih..." - opis je najavljene vatrogasne vježbe koja će se sutra održati u Kučama.

Združena vatrogasna vježba Dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja i Javne vatrogasne postaje Velika Gorica održat će se sutra, 2. srpnja, u 20 sati kod Pilane „Pukanić” u Kučama.

Riječ je o velikoj pokaznoj vježbi koja se provodi temeljem zaključka devet dobrovoljnih vatrogasnih društava Donjeg Turopolja, u sklopu Svibnja, mjeseca zaštite od požara, te sukladno Planu vježbi za 2021. godinu. Organiziraju je DVD-ovi operativnog područja Donjeg Turopolja koji uz ostale sudjeluju u pripremi i izvođenju pokazne vatrogasne vježbe kojom će biti prezentirano koordinirano djelovanje i efikasnost standardnih operativnih postupaka u uvjetima velike vatrogasne intervencije.

U združenoj vježbi sudjelovat će JVP Velika Gorica, DVD Kuče, DVD Buševec, DVD Vukovina, DVD Turopolje, DVD Mraclin, DVD Staro Čiče, DVD Rakitovec, DVD Okuje, DVD Čička Poljana te Policijska postaja Velika Gorica.

-Ciljevi vježbe su provjera koordiniranog rada DVD-ova operativnog područja Donjeg Turopolja u uvjetima velikih vatrogasnih intervencija; provjera efikasnosti postupaka utvrđenih standardnim operativnim postupcima te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih članova DVD-ova operativnog područja Donjeg Turopolja, te drugih sudionika vježbe-ističu organizatori.

To će sve nastojati ostvariti kroz zadani scenarij spašavanja unesrećenih nakon požara kojeg su izazvale električne instalacije.

-Uslijed neispravnih električnih instalacija dolazi do požara u proizvodnoj hali prerade drva te se požar počeo širiti i na silos. Tijekom kvara jedan od radnika je ostao u proizvodnom pogonu, te je potrebna evakuacija osoba koji su se u tom trenu našli u objektu, spašavanje unesrećene osobe iz objekta, hlađenje odnosno čuvanje okolnih objekata od širenja požara, te gašenje objekta. U drugom objektu također ostao je još jedan ozlijeđeni vatrogasac, kojeg je trebalo evakuirati iz objekta-stoji u opisu vježbe.

Vježbu će voditi zapovjednik DVD-a Buševec Nenad Lukić te zapovjednik DVD-a Kuče: Ivica Hrvačić.

(foto: arhiva VGdanas)

Podijeli