Novosti Sport Događanja

[FOTO] Folkloraši OSS Buševec poletjeli za Rusiju, predstavljat će Hrvatsku na Svjetskoj folklorijadi!

02.07.2021. / Petar Brnada

Članovi Ogranka Seljačke sloge Buševec u četvrtak su sa Zračne luke Franjo Tuđman krenuli put Rusije gdje će predstavljati Republiku Hrvatsku na Svjetskoj folklorijadi.

Podsjetimo, o tom nastupu izvijestili smo još u travnju 2019. godine, a folklorijada se trebala održati iduće godine. Sve planove, pak, pokvarila je pandemija koronavirusa koja se pojavila upravo 2020. godine, pa je natjecanje odgođeno za ovo ljeto.

-Mislim da je to jedna nagrada za sve one koji su ulagali u to, ovaj puta je to za folkloraše, ali nisu ništa manje vrijedni niti ostali članovi društva kojih je ukupno 400-tinjak. Od toga je svakodnevno aktivno 200 ljudi, a među njima je 110-ero djece o kojima vodimo brigu. Možemo biti svi zajedno ponosni na to što ćemo predstavljati Hrvatsku među stotinjak zemalja koje će biti u Ufi- rekao nam je tada Nenad Rožić, predsjednik Ogranka.

Najljepši poklon za 100 godina rada

Ove sjajne vijesti tada nisu mogle stići u bolji trenutak jer je Ogranak Seljačke sloge Buševec baš 2020. godine trebao proslaviti velikih 100 godina rada tijekom kojih su predano i vrijedno njegovali hrvatsku kulturu i baštinu.

-To će biti prekrasan poklon za stotu obljetnicu društva koja se također održava iduće godine. Od 1920. godine čuvamo kulturu i baštinu hrvatskog naroda pa vjerujemo da smo ovo i zaslužili svojim stogodišnjim radom i odgajanjem generacija i generacija folkloraša, glumaca i ljudi koji vole ovu hrvatsku kulturu i baštinu- kazao je Rožić 2019. godine.

Spomenimo i da je u sklopu proslave Ivanja u Buševcu koja je održana prošlog vikenda nastupio domaći Ogranak Seljačke sloge i to sa programom kojim će predstavljati Hrvatsku na VI CIOFF World folklorijadi, a koja se održava u Ufi-Rusija od 02-11. srpnja. Okupljenim posjetiteljima predstavili su se s koreografijama Turopolja, Linđo (Dubrovačko kolo-poskočica), Draganića, Posavine, a premijerno su izveli koreografiju Podravine, dok su tamburaši izveli dva izvrsna tamburaška intermezza.

Ogranku Seljačke sloge Buševec želimo puno sreće u Rusiji i vjerujemo da će i ovog puta oduševiti svojim foklornim izvedbama!

Podijeli