Novosti Sport Događanja

Potjera za krijumčarima migranata između Okuja i Gudca: Zabili se u policijska vozila, jedna osoba poginula

06.07.2021. / Petar Brnada

Između naselja Okuje i Gudci, u ponedjeljak oko 23:30 sati policijski službenici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, opazili su dva terenska vozila za koja su posumnjali da prevoze migrante.

Nakon što je policija započela potjeru uz zvučne i svjetlosne signale, vozila marke Volvo austrijskih registarskih oznaka i marke Mercedes mađarskih registarskih oznaka nisu se zaustavila, odnosno vozači su odbili postupiti po zapovijedi, izvijestili su iz policije. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja.

Jedno terensko vozilo, Mercedes, je sletjelo s kolnika u šumu, dok je Volvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio s kolnika u šumu. Nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, prema dosad utvrđenom, suvozač iz Volva je smrtno stradao. Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Tijekom ovog događaja jedna policijska službenica-vježbenica je lakše ozlijeđena, kažu iz policije.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila, a liječnička pomoć pružena im je u zagrebačkim bolnicama.

Očevid i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Podijeli