Novosti Sport Događanja

Pukla cijev u Donjem Turopolju! Mještani više naselja ostali bez vode, kvar se otklanja

06.07.2021. / Maja Peranić

Nakon što je jučer došlo do puknuća cijevi u samom centru grada, danas je novi kvar detektiran na području Donjeg Turopolja. Zbog puknuća cijevi bez vode su danas ostali mještani brojnih naselja, od Starog Čiča, Rakitovca, Vukovine, pa sve do Krušaka i Velike Bune.

Iz VG Vodoopskrbe potvrdili su nam da je došlo do puknuća cijevi na izlazu iz Velike Gorice, na području između Novog Čiča i Vukovine.

Radi se o cijevi velikog profila, pao je tlak i došlo je do puknuća,a sve ekipe VG Vodoopskrbe su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Već tijekom poslijepodneva mještani spomenutih naselja trebali bi ponovo imati vodu, poručili su iz VG Vodoopskrbe.

Kako je došlo do ovog kvara za sada je teško reći, te je više faktora koji je su na to mogli utjecati, poput dotrajalosti cjevovoda, ali i pomicanja tla uzrokovanih manjim potresima i podrhtavanjima koja su učestala na našem području.

Što se pak tiče jučerašnjeg puknuća cijevi na križanju Zvonimirove i Pleške, iz VG Vodoopskrbe su nam kazali kako je taj kvar otklonjen, stavljena je nova cijev te je saniran prekop. Cesta je otvorena za promet, a za nekoliko dana će se i asfaltirati.

Podijeli