Novosti Sport Događanja

Titulu vikend-rekordera odnio muškarac (48) zaustavljen u Sisačkoj, jedan vozač odbio testiranje na droge!

12.07.2021. / Petar Brnada

Velikogorička policija je i proteklog vikenda temeljem plana PU Zagrebačke akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ za vrijeme koje je utvrdila 28 ciljanih prekršaja, ali i ostalih 10 prekršaja iz domene prometa.

Među prekršajima je i ovog puta prednjačila brzina, pa je tako uhvaćeno ukupno 20 vozača s nogom na gasu, dok je u vožnji u alkoholiziranom stanju zaustavljeno njih troje. Evidentirana su dva prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje te po jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina radi testiranja na droge.

Što se tiče "promil-rekordera", ovog vikenda tu titulu odnio je 48-godišnjak koji je u petak oko 23:30 sati upravljao osobnim automobilom kolnikom Sisačke ulice u smjeru juga.

Nadzorom kod raskrižja sa Ulicom 153. brigade Hrvatske vojske, gdje je alkotestiran, utvrđeno je da je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.77 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

-Isti je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i isti nije recidivist. Naredbom je smješten u posebne prostorije ove PP do triježnjenja i protiv istog je podignut Optužni prijedlog pri nadležnom sudu- priopćili su iz PP Velika Gorica dodavši da su dvije osobe zadržane do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

Spomenimo i da se tijekom cijelog vikenda dogodila samo jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Podijeli