Novosti Sport Događanja

Matičin četvrtak predstavlja rad književnice Darije Žilić

14.07.2021. / Maja Peranić

Na 254.Matičinu četvrtku koji će se 15.srpnja, održati online svoj rad predstavit će velikogorička književnica Darija Žilić.

Žilić je diplomirala povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše poeziju, kritiku, prozu i esejistiku, prevodi s engleskog suvremenu američku i englesku književnost te piše temate o suvremenom američkom ženskom pjesništvu. Članica je Hrvatskog društva pisaca.

Objavljuje redovito u časopisu Riječi Matice Hrvatske u Sisku, te u Hrvatskoj reviji. U Ljetopisu grada Velike Gorice zastupljena je s više tekstova. Pregled njenog književnog rada uvršten je u pregled velikogoričkog pjesništva i književnog rada. Autorica je 14 knjiga, dobitnica niza nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo, prevođena na više svjetskih jezika, stoji u najavi nadolazećeg Matičina četvrtka.

-Darija će nam govoriti o svom radu, o iskustvima stečenim na putovanjima u nama daleke zemlje različitih kultura, koja ona pretače u poeziju. Govorit će nam svoje pjesme kojima dodiruje emocionalne strune u svakome od nas-istaknuli su iz Ogranka Matice hrvatske Velike Gorice.
254. Matičinom četvrtku s Darijom Žilić možete pristupiti putem linka – matica-gorica.hr.

Podijeli