in

FOTO Polaganje vijenaca povodom Dana Zagrebačke županije

Kao i svake godine, tradicionalno je obilježen Dan Zagrebačke županije u Pokupskom

U Pokupskom je danas povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije delegacija Zagrebačke županije, na čelu sa županom Stjepanom Kožićem i zamjenicima župana Ervinom Kolarecom i Damirom Tomljenovićem, odala počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen-obilježja na mostu na rijeci Kupi.

Polaganje vijenca i paljenje svijeća održalo se s početkom u 10:00 sati.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je kako se tradicionalno svake godine na ovoj lokaciji održava okupljanje kako bi se odala počast, prije svega, braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje naše domovine, Republike Hrvatske.

Kako navodi župan, 99 700 branitelja s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a samo s područja županije riječ je bila o 29 400 osoba, sudjelovalo je u obrani domovine.

 

Prije svega zahvalio je na onima koji su dali svoje živote navodeći kako su ostvarili san mnogim generacijama koje su sanjale svoju državu, a time smo i dobili jednu modernu, suvremenu i demokratsku državu koja iz dana u dan stvara sve kvalitetnije uvjete za život.

-Sutra, nadam se, bit će još bolje nego danas. Hrvatska Vlada kroz razne projekte, reforme i sredstva iz EU fondova se maksimalno trudi da osigura što značajnija sredstva kako bi kroz programe koje i općine, i županije, i gradovi, ali i naši poduzetnici prijavljuju, time mogli realizirati, a onda svi skupa stvoriti krasnu i bolju budućnost, poručio je zaključno župan Kožić.

Na mostu su u završnici, tradicionalno i svečano položeni vijenci.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović