Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNA ATMOSFERA

Navijači nosili Rijeku na Rujevici: Gorica promašivala i ide kući bez bodova!

Rijeka i Gorica u susretu 1. kola Prve HNL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
17.07.2021.
u 22:13

Turopoljci su dugo bili"crna mačka" za Riječane, ali to se u završnici prošle sezone promijenilo.

Nogometaši Rijeke otvorili su novu sezonu Prve HNL pobjedom protiv Gorice od 2:0 u susretu igranom na stadionu Rujevica pred 1600 gledatelja.

Golove za Rijeku zabili su Robert Murić (19-11 m) i Ivan Lepinjica (54).

Rijeka i Gorica su međusobnim susretom na Rujevici zaključili prošlu sezonu, ali i otvorili novu.

Oba puta je slavila Rijeka. U zadnjem kolu prošle sezone, u izravnom okršaju za Europu, bilo je 2:1, a ovoga puta 2:0.

Domaćin je poveo u 19. minuti Murićevim golom iz kaznenog udarca. Murić je gurnuo za Mudražiju koji je uspio okrenuti braniča Gorice, no Moro ga je srušio, a sudac Vučković pokazao na bijelu točku. Murić je bio siguran bijele točke.

17.07.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga 21/22, 1. kolo, stadion Rujevica. HNK Rijeka - HNK Gorica. Navijaci Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

U 22. minuti gosti su bili korak do izjednačenja, Kristijan Lovrić je pucao iz slobodnjaka, no Labrović je sjajno reagirao. Deset minuta kasnije Gorica ponovo prijeti, no Keita u izglednoj situaciji nije uspio pronaći Dieyea na drugoj vratnici.

Na otvaranju drugog dijela Gorica je nanizala tri prilike. U 49. minuti pucao je Lovrić, ali pored gola. Dvije minute kasnije vidjeli smo novu priliku gostiju. Keita je probio po krilu, poslao povratnu loptu do Mitrovića, ali je njegov udarac Labrović obranio. Gorica nije popuštala i u 52. minuti je Šroler snažno potegnuo sa 18 metara, ali je Labrović sjajno reagirao.

Kada se činilo kako bi gosti mogli izjednačiti, Rijeka je u 54. minuti zabila za 2:0. Murić je izveo korner, a Lepinjica glavom zabio za 2:0.

Lovrić je u 71. minuti mogao smanjiti, no domaći vratar je upisao još jednu obranu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:24 17.07.2021.

Udarac s belog kreča zavio Goricu u crno

KU
Kuronja20cm
23:49 17.07.2021.

Ta Gorica ni nema navijača...jebo to...žao mi je za Karlovac da nije u 1. ligi.No super da Rijeka suvereno ulazi u ovu sezonu.

MI
Miljenko1234
08:33 18.07.2021.

DOK JE ČRNKO GLAVNI! TO SE BUDE NASTAVILO TAK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije