Novosti Sport Događanja

Policija za vikend utvrdila 27 prekršaja, čak 20 prebrze vožnje!

19.07.2021. / Maja Peranić

I proteklog vikenda policija je provodila pojačan nadzor prometa na velikogoričkim cestama. Akcija se provodila od 16. do 19. srpnja od 22 do 6 sati, a utvrđeno je ukupno 27 prometnih prekršaja. Najviše je bilo prebrzih vozača, njih čak 20.

Kako su izvijestili iz policije 20 vozača uhvaćeno je kako vozi nepropisnom brzinom, tri vozača bila su pod utjecajem alkohola, a zabilježena su i 4 ostala prekršaja iz domene prometa.

Što se alkoholiziranih za vrijeme vožnje, rekorder je zaustavljen u Buševcu, prvog dana akcije s 1,24 promila alkohola u krvi, o čemu smo već ranije izvijestili. Velikogorička policija izvijestila je o još nekim pojedinostima.

-Dana 16.07.2021. godine (petak) u 22,25 sati, muškarac starosti 54 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Državne ceste D-30 u Buševcu u smjeru juga. Nadzorom kod nadvožnjaka, gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.24 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i isti nije recidivist, i protiv istog je donesen prekršajni nalog. Ni jedna osoba nije zadržana do otriježnjenja a nitko nije priveden dežurnom sucu-izvijestili su iz policije.

Tijekom cijelog vikenda nije dogodila ni jedna prometna nesreća.

Podijeli