Novosti Sport Događanja

DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen!

20.07.2021. / Maja Peranić

Drugu godinu zaredom DVD Novo Čiče proveo je ekoakciju uništavanja ambrozije s javnih površina na području svoga naselja. Samo pravi alergičari doista znaju koliko im razdoblje cvjetanja ambrozije škodi i otežava normalno funkcioniranje, obavljanje uobičajenih stvari te negativno utječe na kvalitetu života. Solidarizirali su se s njima članovi DVD-a Novo Čiče koji su akciju čišćenja i uništavanja ovog alergena proveli u tri termina. Osim vatrogasaca akcija je uključila velik broj mladih članova društva.



-Vatrogasci DVD Novo Čiče su u tri termina provodili aktivnost uništavanja ambrozije, čupanjem i spaljivanjem. Cilj ove ekoakcije je trajno suzbijanje alergena biljke ambrozija s javnih površina u naselju Novo Čiče i okolici. Ovom aktivnošću uveliko pomažemo svojim sumještanima koji pate od alergena ambrozije tj. aktivnost im podiže kvalitetu života i smanjuje zdravstvene troškove prouzrokovanih ovim alergenom. Nadalje, uključivanjem mladih vatrogasaca u ekoakciju stvaraju se pozitivne navike mladih prema društvu i ekologiji kao i svijest mladih o važnosti prevencije protiv alergena u naselju gdje žive ljudi-istaknuli su iz DVD-a Novo Čiče.

Projekt uništavanja korova ambrozije financijski je podržao Ured Zagrebačke županije putem javnog natječaja za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite okoliša i prirode u 2021.

-Zahvaljujemo Uredu Zagrebačke županije na potpori za svoje vatrogasce! Ekoakciju nastavljamo i naredne godine sve dok ne suzbijemo ambroziju u potpunosti-poručili su iz DVD-a.

Galerija slika

DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen! DVD Novo Čiče u akciji protiv ambrozije: Cilj je u potpunosti suzbiti taj opasan alergen!

Podijeli