JOSIP GLASNOVIĆ, hrvatski stjegonoša na Olimpijskim igrama: Moja je prednost što imam medalju, no i ovoga puta su očekivanja velika

Na svečanom otvorenju Olimpijskih igara našu delegaciju kao stjegonoše predvodit će Josip Glasnović i Sandra Perković, koji su na posljednjim igrama u Rio de Janeiru osvojili zlatna odličja
219577571_10225936298291317_6893896556746322926_n

Za tri dana očekuje nas početak Olimpijskih igara u Tokiju. Specifične su to igre, koje se održavaju s godinom dana odmaka, a osim po tome ostat će upamćene i kao Igre na kojima neće biti gledatelja. Hrvatsku ekspediciju čini 59 sportaša. Najmanji je to broj još od 1992. godine i povijesnog nastupa Hrvatske na Olimpijskim igrama u Barceloni. Na svečanom otvorenju našu delegaciju kao stjegonoše predvodit će Josip Glasnović i Sandra Perković, koji su na posljednjim igrama u Rio de Janeiru osvojili zlatna odličja.

Za Glasnovića će ovo biti treće igre na kojima sudjeluje kao natjecatelj. Led je probio u Pekingu 2008. godine osvajanjem petog mjesta, 2012. godine u Londonu je bio u svojstvu trenera Antona Glasnovića, da bi prije pet godina u Rio de Janeiru dotaknuo zvijezde osvojivši najsjajnije odličje. Put Tokija Josip je otišao prošlog petka, a posljednjih trening na lukavečkoj streljani Grm iskoristili smo za razgovor s našim olimpijcem.

-Zadovoljan sam odrađenim, sve je prošlo kako treba. Bilo je i nekih “plivajućih” rezultata, no forma je sada tu- na prvu će Josip.

-Rio de Janeiro je bio sjajan. Tu se pokazalo da sve godine rada i truda nisu bile uzaludne i da se sve vratilo kroz tu medalju. U Pekingu sam bio peti, dva goluba od medalje. Vjerujem da će i Tokio biti dobar, nek bude samo zdravlja, a rezultat će vjerujem doći- priča nam Glasnović s kojim je put Tokija otišao i njegov trener Branko Pereglin.

Olimpijsku vizu Josip je pogodio u travnju 2019. godine, te će biti jedini hrvatski predstavnik u trapu.

-Nakon zlata u Riju, rekao sam kako je sljedeći cilj Tokio. To sam ispunio i sada tamo idem rasterećeno. Moja je prednost to što već imam olimpijsku medalju. No, kada ste već tamo očekivanja su uvijek velika, pa tako i ovoga puta. Žao mi je što netko od mojih kolega iz reprezentacije nije uzeo tu još jednu kvotu- o ambicijama će naš sugovornik, kojem je pripala i velika čast da bude hrvatski stjegonoša.

-To je velika čast i to mi puno znači, pogotovo što ja dolazim iz jednog malog sporta. Moj rezultat je prepoznat i ukazana mi je velika čast- kaže Josip, kojeg izlazak na strelište i borba s “glinenjacima” očekuju 28. i 29. srpnja.

-Same će igre biti čudne, jer neće biti gledatelja. Mi iz streljaštva smo na to navikli, no izostat će i sve ono drugo što krasi Olimpijske igre, druženja i okupljanja sportaša- zaključio je razgovor Glasnović, kojem možemo poželjeti da nastavi tamo gdje je stao u Rio de Janeiru.

Grad
Hrvatska
Intervju
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija